eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az alkoholista hiába kér

Ellentmondásos érzelmeket tanúsítanak a budapestiek a hajléktalanokkal szemben - állítja egy most elkészült felmérés. Az emberek válaszaiból erősen érezhető a szolidaritás, sokan adakoznak is, ugyanakkor a fővárosiak többsége a közterületekről a hajléktalanszállókba kényszerítené őket.

A budapestiek szeretnek adakozni, ugyanakkor zavarja őket a hajléktalanok látványa - áll a Studio Metropolitana Kht. most elkészült felmérésében. A társaság vezetője az InfoRádióban elmondta, a többség egyenesen úgy véli, hogy kényszeríteni kellene a hajléktalanokat, hogy használják a hajléktalanszállókat, és ne az utcán aludjanak.

Az emberek ellentmondásosan ítélik meg a hajléktalanokat. Mivel több választ is megadhattak a kérdőíven, ezért 68 százalékuk mondta azt, hogy hajléktalanszállóra kellene menniük, de 66 százalékuk azt is elismerte, hogy nem szabad az utcán tartózkodniuk - közölte Ongjert Richárd.

A 300 megkérdezett 87 százaléka válaszolta azt, hogy szokott adakozni. Havonta 2-3 alkalommal adnak pénzt, főleg a szimpatikus embereknek, akik nem tűnnek alkoholistának.

A többség nem örül annak, ha metróban, buszmegállóban, vagy autóban szólítják meg, mert nehezen tud menekülni a kéregető elöl.

A kutatás foglalkozott azzal a VII. kerületi konfliktussal is, amelyben az önkormányzat közbenső karfák felszerelésével kívánta megakadályozni, hogy a hajléktalanok a padokra fekhessenek. A válaszadók 56 százaléka ellenezte az eljárást, 36 százaléka viszont - főként a fiatalabbak - helyeselte.

A budapestiek szerint a hajléktalanokon az segítene, ha munkát adnának nekik, sokan úgy vélik, hogy főként közmunkákban lehetne foglalkoztatni őket. A lakhatási helyzetükön pedig további hajléktalanszállók építésével javítanának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×