eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

A kormány hibája miatt nem büntethetők a fuvarozók

Jelenleg nem tudják megbüntetni a szabálytalan fuvarozókat, ugyanis nem készült el a közúti közlekedésről szóló törvény kiegészítő jogszabálya - mondta el az InfoRádióban a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára.

Peredi Péter közölte: a büntetési tételeket tartalmazó jogszabálynak a közúti közlekedésről szóló törvény módosítását követően kellett volna elkészülnie, és február 19-én hatályba lépnie.

A tarifatábla hiányában hiába állapítanak meg a rendőrök a közúti ellenőrzés során egy fuvarozónál szabálytalanságot, nem szabhatnak ki pénzbírságot - hangsúlyozta a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára.

Peredi Péter azt mondta: ebben a köztes helyzetben visszamenőlegesen sem lehet büntetni, bár szerinte nemsokára elkészülhet a kiegészítő rendelet, ehhez csak kormányzati döntés kell.

A közúti közlekedésről szóló törvény újításai közül a főtitkár kiemelte, hogy a büntetések értékhatára csökkent, mert míg korábban 400 ezer forint volt a minimális büntetés, az új törvény szerint 80 és 800 ezer forint között lehet bírságot kiszabni.

Ez Peredi Péter szerint azért lényeges, mert korábban akkor is 400 ezer forint büntetést kellett fizetni, ha egy fuvarozónál csak a tevékenységi engedélyének másolata nem volt ott, de egyébként a sárga rendszámról látni lehetett, hogy fuvarozóról van szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×