eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ellepik Budapestet a választási paravánok

A Fővárosi Önkormányzat becslése szerint több mint 10 ezer paravánt helyeznek ki Budapesten a választási plakátoknak. Reményeik szerint ezzel elejét tudják venni a "vadplakátolásnak" - mondta el a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke az InfoRádióban.

A városképvédelmi bizottság vezetője közölte: az V. és a VIII. kerület kérésére eddig 207 paraván elhelyezésére adtak közterület-használati engedélyt, de becsléseik szerint a kerületekhez tartozó utak mellett összesen 10 ezer paravánt és ideiglenes plakáthelyet alakítanak ki.

"Én ezt jó ötletnek tartom, mert így talán elkerülhető, hogy a pártaktivisták falakra és egyéb, nem megengedett helyekre ragasszák a plakátokat" - hangsúlyozta Endrédy István.

A politikus hozzátette: a paravánok kihelyezését a kerületi önkormányzatok finanszírozzák.

Gáláns, de racionális döntés

Endrédy István szerint ez olyan gáláns gesztus a kerületek részéről, amely mögött racionális számítás áll, mivel a paravánok kevesebbe kerülnek, mint a tiltott helyekre ragasztott plakátok eltávolítása.

A városképvédelmi bizottság elnöke ugyanakkor elismert: nincs semmi garancia arra, hogy az ideiglenes plakáthelyeknek köszönhetően nem kerülnek lámpaoszlopokra és házfalakra a politikai hirdetések.

Õszig megmaradnak

A rendeletek értelmében a vadplakátozókat büntetni kell, ezek betartása azonban más kérdés: pártot még nem büntettek meg ilyen okból - tette hozzá Endrédy István.

A VIII. kerület polgármestere az InfoRádióban hétfőn azt mondta: 500 nagy és 250 kisebb plakátfelületet helyeztek ki.

Csécsei Béla közölte: a paravánok 20 millió forintba kerültek az önkormányzatnak, de ősszel is használhatók lesznek, az önkormányzati választások előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×