eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Királyság és földlakók - Ön kire szavazna

Szociális keresztények, királyságpártiak és a földlakók versengenek a szavazatainkért. A nagyok mellett újra ringbe szállnak az úgynevezett törpepártok a választásokon. Eddig 35-en szerepelnek a nyilvántartásban.

Romák, zöldek, kommunisták

A romák sorsát sok szervezet viseli a szívén: Budapesten a Magyarországi Kisebbségek Pártja, a Magyarországi Romák Demokratikus Pártja, a Magyarországi Roma Összefogás Párt, Érden a Liberális Roma Unió Párt, Kiskunmajsán pedig a Roma Összefogás Párt.

A zöldek is aktívan szervezkednek. A nyilvántartásban szerepel a Magyar Szociális Zöld Párt Kállósemjénből, a Zöld Demokraták Szövetsége Budapestről, Szeghalmon pedig a Zöldek Pártja készül az áprilisi nagy napra. Mi több: nemcsak Centrum Párt, hanem Zöld Centrum Párt is van, mégpedig Nagykovácsiban.

A kommunistáknak két pártjuk is van, egy Budapesten Magyar Kommunista Munkáspárt, egy másik pedig Pécsett Munkáspárt 2006 néven.

Szeretne-e olyan biztonságban élni, mint a hetvenes években

A szegények képviseletére szakosodott a Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja és a Magyar Szegényeket Pártolók Pártja. Ez utóbbi volt az egyetlen törpepárt, amelyet sikerült elérnie az InfoRádiónak. A Pest megyei Gomba nevű falu Nefelejcs utcájában működő szervezet elnöke, Varga Árpád szerint lesz területi listájuk, hét vagy nyolc egyéni jelöltjük, kész a programjuk - csak pénzük nincs.

"Konkrét terveink vannak, de hát egyszerűen a médiába sem jutunk be, egy forint nélkül nem lehet kampányt csinálni" - mondta az InfoRádióban a Magyar Szegényeket Pártolók Pártjának elnöke. "És amíg ők milliárdokért szórólapokat szórnak ki és ilyen hülye plakátokat, hogy jól élünk, rosszul élünk, én csak egy plakátot tennék ki: megkérdezném az országot, hogy szeretne-e olyan biztonságban élni, mint a hetvenes-nyolcvanas években."

Mit takar a név

Sok kis párt teszi be nevébe a keresztény szót, néha rögtön kétszer is - Kereszténydemokrata Párt-Keresztényszociális Centrum -, vagy kombinálva más népszerű szavakkal, mint ahogy Nyíregyházán a Nemzeti Keresztény Polgári Egyesület, vagy Budapesten a Keresztény és Szociális Néppárt tette.

Vannak nyilvántartásba vett pártok, amelyeknél pusztán a név alapján nehéz pontos politikai karaktert megrajzolni, ilyen a budapesti Humanista Párt és a Panellakók Polgári Pártja, a miskolci Magyar Nyugdíjasok Pártja, a szegedi Pajzs Szövetség, a debreceni Magyar Vidék és Polgári Párt, a pápai Összefogás Esélyegyenlőségért Párt, és a Lukácsházán bejegyzett a Magyar Lét Párt.

Királyság és földlakók

A fővárosban jegyezték be a Polgárok és Polgármesterek Szövetségét, és az UMSZ-ot, azaz az "Unió Magyar Szövetség 1956" nevű szervezetet.

A legmeglepőbb névért induló verseny döntőjébe azonban kétségkívül egy pécsi és egy jánoshalmai szervezet kerülhetne be, de mivel őket sem tudtuk elérni, egyelőre nem tudni, hogy mi a célja a Magyar Királyság Pártnak, és a Földlakók Élet- Igazság-Béke-Szabadság Pártjának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×