eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Digi TV - (pornó)vádak és cáfolatok

A magyar kábeltévé szolgáltatók támadják a Digi TV-t. Szerintük önköltségi ár alatt kínálja szolgáltatásait, és nem tartja be a magyarországi szabályokat. A Digi TV-sek ezt tagadják, és cáfolják azt is, hogy egész nap pornót sugároznának.

A magyar szabályozás tiltja, hogy egy televízió egész nap pornográf filmeket vetítsen. Sőt, magyar adó nem is tűzhet ilyet műsorra. Idehaza azonban mégis fogható több szexcsatorna is. A titok nyitja, hogy az adott tévé nem magyarországi székhelyű.

Amikor fölröppent a hír, hogy Magyarországon is megjelenik a Digi TV, arról lehetett hallani, hogy olyan adó is fogható lesz, amely egész nap pornót sugároz.

Az ügyben az InfoRádió megkereste a médiahatóságot is, ahol azt közölték: a Digi TV-ről egyelőre nem nyilatkoznak. Azt közölték, hogy még vizsgálják az ügyet.

A Digi Tv szerint ők minden előírásnak megfelelnek

A Digi Tv ügyeit intéző Egyesült Magyar Kábeltévé Kft. ügyvezető igazgatója szerint, minden szabványnak és előírásnak megfelel a szolgáltatás. Sárai Endre az InfoRádióban azt mondta: nem érti, miért zavarja a kábelszolgáltatókat a megjelenésük, hiszen nem sérti az érdekeiket a szolgáltatás.

Sárai Endre tagadta, hogy a szolgáltatás ráfizetés lenne számukra, szerinte inkább a magyarországi kábeltelevíziós árak a magasak. Azt is kijelentette, hogy szexműsort csak az engedélyezett időben, azaz éjjel 11 óra és hajnal 5 óra között sugároznak.

A UPC agresszivitással vádol

Az UPC Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója szerint az új piaci szereplő agresszív eszközökkel, tisztázatlan jogi háttérrel és az európai uniós versenyjoggal ellentétesen próbál piacot szerezni. Hagymási András azt mondta: a háztartások 60 százalékát kiszolgáló, 100 milliárd forintos forgalmú teljes magyar kábeltelevíziós szolgáltatói hálózatot veszélyezteti az új cég.

Szerinte a Digi TV csak azért lehet versenyképes, mert az önköltségi ár alatt adja szolgáltatását. Ráadásul a magyar hatóságok számára ellenőrizhetetlenül működik majd - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×