eur:
394.31
usd:
369.95
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Államháztartási reformot sürgetnek a szakemberek

Az államháztartás mielőbbi reformját szorgalmazta a pénzügyminiszter és több gazdasági szakember egy budapesti üzleti konferencián. Veres János úgy fogalmazott: az ország 2008-ra teljesíteni tudja az euró bevezetésének előfeltételeit, a cél eléréséhez azonban elengedhetetlen az államháztartási reformja.

Veres: reformok kellenek

Veres János pénzügyminiszter az International Center for Economic Growth (ICEG) pénteki konferenciáján úgy fogalmazott: mielőbb változtatásokat kell végrehajtani az államigazgatás, az önkormányzatok, az egészségügy, illetve az oktatás területén. A tárcavezető hangsúlyozta: a visegrádi államok közül Magyarország zárkózott fel a legerőteljesebben az unió átlagos fejlettségi szintjéhez. Veres János szerint 2008-ig teljesíthetőek a maastrichti kritériumok.

Varga: a munkanélküliség a legnagyobb gond

Varga Mihály volt pénzügyminiszter, a Fidesz gazdasági kabinetjének vezetője a konferencián a magyar gazdaság két legnagyobb problémájának a nagyarányú munkanélküliséget, illetve az ország versenyképességének romlását nevezte. Az euró 2010-es bevezetéséhez Varga Mihály szerint széles körű társadalmi konszenzus szükséges.

Stumpf, Bokros: államháztartási reform kell

Az államháztartási reform szükségességét hangoztatta Stumpf István, az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere és Bokros Lajos, a Horn-kormány volt pénzügyminisztere is a konferencián. Előbbi úgy vélte: a választások után az új kormánynak pótköltségvetést kell készítenie. Bokros Lajos a rendezvényen a közfinanszírozás reformját is sürgette.

Bod: feltorlódtak a reformok

Bod Péter Ákos volt jegybankelnök úgy vélte: az államháztartási reformok a megszerzett jogok sérülésével járnak, ami felkészületlenül éri az országot. Hozzátette: feltorlódtak a reformok, így 2006-2007-ben sokkal többet kell elvégezni időarányosan, mint az elmúlt években.

Szapáry: sebezhető a gazdaság

Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a magyar gazdaság sebezhetőségére hívta fel a figyelmet és hosszú távú megoldásokat sürgetett a költségvetési fegyelem erősítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×