eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Olcsóbb állam több tízmilliárdért

Az olcsóbb állam jegyében még az idén megkezdődhet egy több 10 milliárd forintos irodaépítési beruházás. Közben a Világbank elmarasztalja Magyarországot a büdzsé hiánya miatt. A reggeli lapokból szemléztünk.

Világgazdaság

Bármelyik oldal nyer is áprilisban, a beígért olcsóbb állam megvalósításának egyik lépéseként a győztes még az idén hozzáfoghat a kormányzati irodanegyed megvalósításához. Egy tanulmány szerint több 10 milliárd forint beruházással egy 120 - 140 ezer négyzetméteres irodaház együttes épülhet, várhatóan a kiköltöztetésre váró Déli Pályaudvar helyén.

Magyar Nemzet

A magas költségvetési hiány, a duzzadó államadósság és a folyó fizetési mérleg deficitje miatt marasztalja el Magyarországot a Világbank - írja a lap. A nemzetközi szervezet elemzésében rávilágít arra, hogy a közép-európai országok közül itt bővült legkevésbé a GDP, azaz Magyarország produkálja a leggyengébb gazdasági teljesítményt a térségben.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy a magas szállítási költségek miatt egyre nehezebben értékesíthető a magyar gabona. Már a termelők is tisztában vannak vele: csökkenteniük kell az árakat ahhoz, hogy felvehessék a versenyt a tengeri kikötővel rendelkező országok termelőivel.

Napi Gazdaság

Tavaly 318 millió literrel több üzemanyag fogyott Magyarországon, mint egy évvel korábban - írja a Magyar Nemzet a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának adataira hivatkozva. A benzinfelhasználás csekély mértékben növekedett, a gázolajé viszont komoly növekedést produkált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×