eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Felfüggesztett szabadságvesztés Bácskainak?

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól az ügyészség Bácskai Jánosra, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjére. A tábornok ellen a K and H üggyel összefüggésben indult eljárás.

Hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult eljárás a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ egykori vezetője ellen. Bácskai Jánosra az ügyész vádbeszédében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte.

Az ügyész ezen kívül mellékbüntetésként Bácskai János lefokozását is kérte.

K and H-ügy

A maffiaellenes központ egykori vezetője ellen a K and H üggyel összefüggésben indult eljárás. A vádhatóság szerint a tábornok hivatalos személyként eljárva szándékosan segítséget nyújtott a K and H Equities egykori üzletkötőjének, akit ma már milliárdos sikkasztással vádolnak. Abban segíthette, hogy az általa elkövetet bűncselekmény miatti felelősségre vonást elkerülje. Hozzájárult ahhoz is, hogy rábízott államtitoknak minősülő iratokat illetéktelenek megismerjék.

Súlyosbító körülmény és lefokozta

Az ügyész vádbeszédében azt mondta: a bíróságnak súlyosbító körülményként figyelembe kell venni azt, hogy Bácskai János a bűncselekményt a maffiaellenes központ vezetőjeként követte el.

Bácskai János ügyvédje védence felmentését kérte a bíróságtól. Az egykori maffiaellenes vezető bűnösségét a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa kimondta és lefokozta a tábornokot. Az ítélet ellen azonban Bácskai János fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberben megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt megsemmisítette az elsőfokú ítéletet és új eljárást rendelt el. A Csongrád megyei bíróság várhatóan február 22 -én hirdet ítéletet az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×