eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk

Bűnpártolással vádolja az MSZP Rogánt

Az MSZP-frakció szerint Rogán Antal fideszes kampányfőnöknek feljelentést kellett volna tennie, amikor tudomására jutott az a jelszó, amellyel hozzá lehetett férni a szocialisták nem nyilvános kampányanyagaihoz. A képviselőcsoport közleményében emlékeztet arra, hogy az ellenzéki politikus a parlament informatikai bizottságának elnöke is.Rogán Antalt az ügy nem érdekli.

Az MSZP-frakció szerint ebben a minőségében Rogán Antalnak tisztában kellett lennie azzal, hogy "bűncselekmény már az is, ha valaki jogosulatlanul jut hozzá egy ilyen számítógépes jelszóhoz".

A képviselőcsoport közölte: ebből a szempontból az is mindegy, hogy a jelszót e-mailben kapta, vagy egy nyilvános honlapon találta az ellenzéki politikus.

"A számítástechnika világában olyannyira jártas Rogán Antal bizottsági elnök azonban nem szólt Rogán Antal kampányfőnöknek. Pedig a törvényhozás szakbizottságának elnöke és a Fidesz jogi ügyekben - ezek szerint - meglehetősen tájékozatlan kampányfőnöke egy és ugyanaz a személy. Ha az elnök szólt volna a kampányfőnöknek, akkor Rogán Antal nyilván feljelentést tett volna a rendőrségen" -írták a szocialisták.

Az MSZP-frakció szerint ez azért nyilvánvaló, mert "országgyűlési képviselőként bizonyára ő is úgy gondolja, hogy a törvények mindenkire érvényesek, azokat mindenkinek be kell tartania: egy bűncselekményt nem lehet megúszni mismásolással".

"A Büntető törvénykönyv szerint ugyanis a számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés kijátszása - vagyis ha valaki egy számítógépes biztonsági kódhoz illetéktelenül jut hozzá, illetve továbbítja - már önmagában is bűncselekmény, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Újabb bűncselekmény, ha a kódot fel is használja" - emlékeztetnek a szocialisták.

Rogán Antal ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Hiller István MSZP-s elnök "addig szórakoztatja ezzel a közéletet, ameddig akarja, a Fidesz nem kíván a továbbiakban reagálni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×