eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

"Hazugságadó" és drágulások

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a miniszterelnök felhívására a hozzájuk eljutatott nyugdíjszelvények azt bizonyítják, hogy az elmúlt négy évben átlagosan 40 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, míg a nyugdíjasokat érintő áremelkedés mindössze 20 százalékos volt. A szocialista politikus felszólította a Fideszt, hogy a különbözetet - az MSZP számításai szerint több mint 47 millió forintot - "hazugságadó" címén fizesse be a nyugdíjfolyósítónak.

Burány Sándor szerint a Fidesz által benyújtott törvényjavaslat szövege alapján az idén meg sem kapnák a 13. havi nyugdíjat az érintettek, mivel az kimaradt a tételes felsorolásból. "Ez vagy a Fidesz szándékát vagy szakmai felkészületlenségét jelzi" - vélekedett az MSZP frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban.

A Fidesz - Burány Sándor szerint - "depressziókampányt" folytat, amikor "azt vágja a nyugdíjasok arcába, hogy rosszabbul élnek,mint négy éve".

A szocialista politikus beszámolt arról, hogy a miniszterelnök felhívására mintegy 5000 nyugdíjszelvényt kaptak, és ezek alapján kijön a 40 százalékos nyugdíjemelés.

Fidesz: drágult a gáz, a villamosenergia, a nyugdíjas-bérlet

Burány Sándor azon kijelentésére reagálva, miszerint a kormányzati ciklusban a nyugdíjasokat érintő áremelkedés mindössze 20 százalékos volt, Harrach Péter, a Fidesz családpolitikai programszóvivője felhívta a figyelmet arra: az elmúlt négy évben 67 százalékkal emelkedett a földgáz ára, 38 százalékkal a villamos energiáé, az ingyenesnek ígért szívgyógyszerek 109 százalékkal kerülnek többe, a nyugdíjasok BKV bérletének árát pedig a duplájára növelték.

Harrach Péter szerint a jelenlegi kormány szembefordult a nyugdíjasokkal, amikor elutasította a 14. havi nyugdíj bevezetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×