eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Álruhás cédulagyűjtők

Az SZDSZ és a Centrumpárt a választókat megtévesztve, az MSZP-nek hátrányt okozva gyűjti a kopogtatócédulákat Szobon, Veresegyházán és környékén - állítja a szocialisták helyi aspiránsa. A Centrum párt tagadja ezt.

A szocialista Kárpáti Zsuzsanna az InfoRádióban azt mondta: a veresegyházi piacon szólították meg az emberek azzal, hogy kedden, amikor éppen hogy csak megkapták a választási értesítést, máris kétes cédulagyűjtők jelentek meg a lakásaikon.

Az aktivisták baloldalinak és szociáldemokratának vallották magukat, de azt nem árulták el, hogy kinek, és melyik pártnak gyűjtik a kopogtatócédulákat.

Amikor az InfoRádió mégis megkérdezte, melyik pártnak dolgozhattak a cédulagyűjtők, a jelenleg is szocialista színekben dolgozó országgyűlési képviselő azt mondta: a Centrum pártot és az SZDSZ jelöltjét nevesítették az emberek.

Mivel még sem a helyi, sem a megyei választási bizottság nem állt fel, jelenleg nincs jogorvoslati szerv. Mivel mindez nem bűncselekmény, ezért a rendőrségre sem mehet.

Centrum, SZDSZ: mindez valótlanság

A Centrum párt Pest megyei elnökségének egyik tagja szerint Kárpáti Zsuzsanna valótlanságot állít. A párt vagy levélben gyűjti a cédulákat, vagy személyesen keresik fel a helyieket olyan aktivisták, akik bélyegzővel ellátott kitűzőt viselnek, és bemutatják jelöltjük, Szatmári Sándor bemutatkozó levelét is.

Garai Ernő azt is elmondta: Kárpáti Zsuzsanna egyszer már kapott figyelmeztetést a szocialista párttól etikátlan viselkedés miatt.

Gulyás József, az SZDSZ Pest megyei elnöke az InfoRádióban kijelentette: pártja megbízólevéllel gyűjti az ajánlószelvényeket.

A képviselő hozzátette: megütközéssel fogadta Kárpáti Zsuzsanna állítását, amely nem életszerű, és nem is megalapozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×