eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin

A választások után átalakítaná az egészségügyet a kormányfő

A miniszterelnök átalakítaná az egészségügyet. Gyurcsány Ferenc azonnal megkezdi a munkát, ha pártja megnyeri a tavaszi választásokat - számol be a kormányfő a Figyelőnek adott interjúban. Heti lapszemle.

Figyelő: Fejlesztő államot

A Figyelő Fejlesztő államot címmel közölt interjút Gyurcsány Ferenccel. A miniszterelnök szerint az államszocializmus egyik darabjaként ránk maradt egészségügy átalakítását megkezdik, ha tavasszal ismét a szocialistákat juttatják kormányra a választók.

A kormányfő szerint a magyar gazdaság legnagyobb problémája a munkanélküliség, amin nem járulékcsökkentéssel kell javítani, hanem a belső beruházási piac élénkítésével, vagy a részmunkaidős foglalkoztatás bővítésével, amely elsősorban a nőket segítené.

Heti Világgazdaság: Kinek csenget?

A HVG Kinek csenget? címmel közöl írást arról, hogy az osztrák kormány a viták ellenére még az őszi választások előtt tőzsdére vinné az állami postát. Svájcban az emberek népszavazáson utasították el a posta magánosításának minden formáját.

A sárga szolgáltatóhoz az osztrákokat is éppolyan érzelmi viszony fűzi, mint a svájciakat, akik viszont népszavazáson azt is megakadályozták, hogy bezárják az alapszolgáltatást végző kistelepülési postahivatalokat. Az osztrákok viszont elnézték, hogy csaknem 1000 hivatal szűnjön meg, és a 33 ezer embert foglalkoztató vállalattól 10 ezer embert bocsássanak el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×