INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

Kövér: csak az állam drágított drasztikusan

Infostart

Nem lehet nagy meglepetésekre számítani a Fidesz kongresszusán - jelentette ki a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér László szerint kevés az esély arra, hogy a Fideszben szétválasztják a pártelnöki és a miniszterelnök-jelölti pozíciót.

A politikus hangsúlyozta: a Fidesznek először miniszterelnök-jelöltet kell választania, és utána elfogadni a programot. A kongresszus március folyamán várható, esetleg egy szélesebb szövetségi gyűlés keretében.

Kövér László az inflációval kapcsolatban kijelentette: az a benyomása, hogy a piac nem emelte az árakat, csak ott következett be radikális áremelkedés, ahová az állam, a kormány nyúlt, például az áram, gáz, gyógyszerek esetében.

Kitartanak a tb-járulék csökkentése mellett

Az ellenzéki politikus kitartott a társadalombiztosítási járulék 10 százalékpontos csökkentése mellett. Kövér László szerint aki ezzel vitába száll, az a magyar tulajdonú vállalkozásokkal vitatkozik, mivel a javaslat a nemzeti konzultáció eredményeként született.

A Fidesz választmányi elnöke 150-200 ezer új munkahelyet vár a járulékcsökkentéstől. Ezek létrejötte nem automatikus mechanizmus, mivel ezek a munkahelyek részben már léteznek, de a munkavállalók feketén kapják fizetésüket a magas járulékok miatt - tette hozzá Kövér László.

Ügynökügy: tisztázásra van szükség

A Fidesz Országos Választmányának elnöke az ügynökügy kapcsán azt mondta, pontosan fel kellene dolgozni, hogy az előző rendszerben kik milyen minőségben vettek részt az állambiztonsági szervek munkájában.

Kövér László úgy fogalmazott: támogatna egy olyan törvénymódosítást, amelynek eredményeképpen a sérelmet szenvedettek megismerhetik, hogy kik voltak azok, akik feljelentették őket és ezzel esetleg tönkretették az egzisztenciájukat.

Kapcsolódó hang

Kövér László az ígéretekrõl
 
Kövér László az ügynökkérdésrõl
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018