INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

Az MSZP-nél a több pénz, a Fidesznél a több föld

Infostart

A Népszabadság összesítette a két nagy parlamenti frakció képviselőinek vagyonnyilatkozatát és kiderült: a szocialistáknak több mint kétszer annyi pénz áll rendelkezésükre, mint a fideszeseknek.

A Népszabadság arról ír, hogy az MSZP-nél a több pénz, a Fidesznél a nagyobb föld, a hitel pedig mindenkié - ez derül ki a két nagy frakció vagyonnyilatkozatainak elvégzett összesítéséből. A vagyonbevallásokból az tűnik, hogy a nagyobb kormánypárt tagjainak, illetve családjuknak mintegy 2,5-szer több megtakarított pénz áll rendelkezésére, mint a fideszeseknek. A képviselői illetményen felüli jövedelmek dolgában is a szocialisták állnak jobban. Az ellenzék viszont nagyobb területen él: frakciótagjainak összesített földbirtoka több mint a duplája a szocialisták területeinek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy mintegy 20 millió forint értékben vásárolt kristálypoharakat, porcelán tálalóedényeket és különféle népi iparművészeti tárgyakat a Honvédelmi Minisztérium. A különösen nagy értékű dísztárgyak a Honvédelmi Minisztérium nemzetközi rendezvényszervező hivatalához kerültek

A Világgazdaság szerint külföldi befektetőket akar bevonni a Fővárosi Önkormányzat több budapesti nagyberuházásba. Erre az egyik legjobb fórum a március közepén Cannes-ban megrendezendő európai ingatlanos szak vásár. A jelenlét közel 30 millió forintba kerül, és ha siker lesz a haszon 100 milliárdokban mérhető.

Sok jóra nem számíthatnak a potenciális ekhózók, ami a befizetéseik után járó szolgáltatásokat és a járadékokat illeti - írja a Napi Gazdaság. A pusztán ekhóval leadózott jövedelem alapján ugyanis semmiféle pénzbeli egészségügyi juttatás - vagyis táppénz, gyes, gyet - nem jár, de a betegszabadság első 15 napjára eső munkáltatói kifizetés sorsa is kérdéses. Amit biztosan megkap minden, nagyrészt ekhóval adózott jövedelemmel rendelkező magánszemély is, az a nyugdíj és az egészségügyi szolgáltatások, valamint a baleseti járadék.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1.rész
 
Lapszemle 2.rész
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018