eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az MSZP-nél a több pénz, a Fidesznél a több föld

A Népszabadság összesítette a két nagy parlamenti frakció képviselőinek vagyonnyilatkozatát és kiderült: a szocialistáknak több mint kétszer annyi pénz áll rendelkezésükre, mint a fideszeseknek.

A Népszabadság arról ír, hogy az MSZP-nél a több pénz, a Fidesznél a nagyobb föld, a hitel pedig mindenkié - ez derül ki a két nagy frakció vagyonnyilatkozatainak elvégzett összesítéséből. A vagyonbevallásokból az tűnik, hogy a nagyobb kormánypárt tagjainak, illetve családjuknak mintegy 2,5-szer több megtakarított pénz áll rendelkezésére, mint a fideszeseknek. A képviselői illetményen felüli jövedelmek dolgában is a szocialisták állnak jobban. Az ellenzék viszont nagyobb területen él: frakciótagjainak összesített földbirtoka több mint a duplája a szocialisták területeinek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy mintegy 20 millió forint értékben vásárolt kristálypoharakat, porcelán tálalóedényeket és különféle népi iparművészeti tárgyakat a Honvédelmi Minisztérium. A különösen nagy értékű dísztárgyak a Honvédelmi Minisztérium nemzetközi rendezvényszervező hivatalához kerültek

A Világgazdaság szerint külföldi befektetőket akar bevonni a Fővárosi Önkormányzat több budapesti nagyberuházásba. Erre az egyik legjobb fórum a március közepén Cannes-ban megrendezendő európai ingatlanos szak vásár. A jelenlét közel 30 millió forintba kerül, és ha siker lesz a haszon 100 milliárdokban mérhető.

Sok jóra nem számíthatnak a potenciális ekhózók, ami a befizetéseik után járó szolgáltatásokat és a járadékokat illeti - írja a Napi Gazdaság. A pusztán ekhóval leadózott jövedelem alapján ugyanis semmiféle pénzbeli egészségügyi juttatás - vagyis táppénz, gyes, gyet - nem jár, de a betegszabadság első 15 napjára eső munkáltatói kifizetés sorsa is kérdéses. Amit biztosan megkap minden, nagyrészt ekhóval adózott jövedelemmel rendelkező magánszemély is, az a nyugdíj és az egészségügyi szolgáltatások, valamint a baleseti járadék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×