INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

Választási szórólap - tiltsa le vagy dobja ki

Infostart

Az ajánlószelvények gyűjtésekor ellepik a postaládákat a pártok szórólapjai. Ha valakinek ez nem tetszik, letilthatja adatai felhasználását, ha ez nem segít, marad a hagyományos módszer: egy határozott mozdulat a kuka felé.

A pártok gyakran szórólapokon kérik a választópolgárokat, hogy adják jelöltüknek az ajánlószelvényt. Tóth Zoltán, a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Szövetségének vezetője az InfoRádióban azt mondta: ez teljesen törvényes módszer.

Ha valakit zavarnak ezek a szórólapok, két dolgot tehet: vagy letiltja a pártoknál címének használatát, vagy egyszerűen kidobja a küldeményeket - tette hozzá Tóth Zoltán.

A választási szakértő kitért a kopogtatócédulák gyűjtésének szabályaira is: egészségügyi intézményekben, közlekedési eszközökön és munkavégzés közben tilos ezeket gyűjteni.

Szigorúan tilos pénzt kínálni az ajánlószelvényekért, mert ezek azt a célt szolgálják, hogy valós társadalmi támogatottságú jelöltek indulhassanak a választásokon - hangsúlyozta Tóth Zoltán.

A választási szakértő hozzátette: törvényellenes az üres, valamint az aláírt, de egyébként biankó ajánlószelvények gyűjtése is.

Kapcsolódó hang

Tóth Zoltán az ajánlószelvények gyûjtésérõl
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018