eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Vagyonnyilatkozat és Nomentana-ügy: újabb fordulatok

Paritásos bizottság létrehozását javasolja a Fidesz a Gyurcsány Ferenc kormányfő nevével összefüggésbe hozott Nomentana-ügyben. Közben nem fogadta el napirendjét, így berekesztették az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülését, amely Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonnyilatkozatával foglalkozott volna.

A Nomentana-ügy

Nomentana-ügyben a Fidesz országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter elmondta: az ellenzéki párt által javasolt paritásos bizottság még a választások előtt lehetőséget biztosíthatna Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek arra, hogy tisztázza szerepét a fantomcég ügyében.

Szijjártó Péter az InfoRádióban hozzátette: a Fidesz javaslata szerint a bizottságot szocialista elnök vezetné, és a testület 30 napon belül végezné el feladatát. Szerinte a parlament hétfői ülésén döntést hozhat a bizottság felállításáról.

Az MSZP nem támogatja a bizottság létrehozását, mert szerintük annak nem az igazság kiderítése, hanem a politikai rivális lejáratása a célja - közölte a párt szóvivője.

Nyakó István az InfoRádiónak elmondta: az eddigi tapasztalatok alapján a vizsgálóbizottságok nem voltak ereményesek.

A mentelmi bizottság berekesztette ülését

A mentelmi bizottság szocialista elnöke, Géczi József Alajos elmondta: annak ellenére bocsátotta szavazásra az Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonnyilatkozatával foglalkozni kívánó napirendet, hogy a vagyonnyilatkozati eljárásra vonatkozó speciális szabályok értelmében ez nem lett volna kötelessége.

Kerényi János, a bizottság fideszes alelnöke szerint befejeződött az eljárás azzal, hogy a testület nem fogadta el a napirendi pontot, a szocialista Tatai-Tóth András ezzel ellentétben úgy vélte: a bizottság ugyan szerdai ülésén nem vette napirendre a kérdést, de az elnök elrendelte a vagyonnyilatkozati eljárást, és ez továbbra is érvényben van.

Géczi József Alajos múlt csütörtökön egy internetes lap főszerkesztőjének kezdeményezésére rendelte el vagyonnyilatkozati eljárás megindítását a Fidesz elnökével szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×