INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

Magyarország, az elégedetlenek földje

Infostart

A magyarok a legelégedetlenebbek az anyagi helyzetükkel, összehasonlítva a csehekkel ás a lengyelekkel - derül ki a TÁRKI reprezentatív felméréséből, amelyben országonként ezer-ezer embert kérdeztek meg.

Sík Endre, a TÁRKI szociológusa az InfoRádióban elmondta: Magyarországon egyetlen egy ember sem akadt, aki teljesen elégedett háztartása anyagi viszonyaival. A megkérdezettek 12 százalék véli úgy, hogy elég jól áll anyagilag.

A szakember hozzátette: a magyarok között a nagyon elégedetlenek is viszonylag kevesen vannak, csak 8 százalék tartozik ebbe a csoportba. A magyarok realisták, közepesnek vagy kicsit rossznak tartják saját anyagi helyzetüket - vélte a TÁRKI munkatársa.

Sík Endre kiemelte: a vizsgálatba bevont mindhárom országban körülbelül az emberek ötöde véli úgy, hogy idén jobb lesz háztartása anyagi helyzete - mondta a TÁRKI szociológusa.

A magyarok 22 százaléka gondolja így, 23 százalékuk viszont negatívan vélekedik az idei kilátásairól. A többiek úgy gondolják, hogy nem élnek meg jelentős változás - tette hozzá Sík Endre.

Kapcsolódó hang

Sík Endre a felmérésrõl
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018