eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Fidesz: 300 milliárddal kevesebbet kaptak az önkormányzatok

A Fidesz szerint több mint 300 milliárd forintot vettek el az önkormányzatoktól az elmúlt négy évben.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere úgy vélte: emiatt fél év múlva a falvakban és a városokban az intézményműködtetés és -fenntartás tragikus helyzetbe kerül.

A politikus azt mondta, hogy az önkormányzatok nem rendelkeznek elegendő forrással költségvetésük elkészítéséhez.

Szerinte az óvodák és iskolák működtetésére adott állami normatívák a bérek kifizetésére sem elegendők, nemhogy az energiaszámlák ellentételezésére és eszközök vásárlására.

Hozzátette: komoly gondot okoz az is, hogy 92 százalékkal nőtt az intézményi gázár az elmúlt négy évben.

Jauernik István, az MSZP-frakció önkormányzati munkacsoportjának vezetője úgy nyilatkozott: a mostani kormány ideje alatt kétezer milliárd forinttal kaptak többet a helyhatóságok, mint az Orbán-kabinet idején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×