eur:
394
usd:
368.28
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Átalakulóban a magyarországi bűnözés

Folyamatosan csökken a hagyományos bűncselekményfajták száma Magyarországon, ugyanakkor egyre több a pénzforgalom és az informatika területén elkövetett törvényszegés, ami új feladatok elé állítja a rendőrséget - mondta évértékelőjében az országos rendőr-főkapitány.

Az országos rendőrfőkapitány szerint javult a lakosság biztonságérzete, javult a közterületek rendje és a rendőrség gyorsabban reagál a bejelentésekre, mint korábban.

Bene László elmondta: folyamatosan csökken az ismertté vált bűncselekmények száma, egyebek mellett kevesebb emberölés is történt tavaly, mint 2004-ben. Hozzátette: idén a kábítószer elleni bűncselekmények felderítésére helyeznek nagyobb hangsúlyt.

Az országos rendőr-főkapitány szerint bár csökkent a lakásbetörések és a személygépkocsival kapcsolatos bűncselekmények száma, ezen a területen nem lehetnek elégedettek a nyomozók munkájával.

Bene László úgy véli, hogy a bűnözés átstruktúrálódik, így miközben a hagyományos bűncselekményfajták száma csökken, egyre újabb területeken követnek el törvényszegéseket. Ezeken a területeken - a rendőrfőkapitány szerint - még fejleszteni kell a felderítést.

A miniszter erős testületet akar

Lamperth Mónika belügyminiszter erős és tekintélyes rendőrséget szeretne. A miniszter közölte: arra utasította az országos rendőr-főkapitányt, hogy a korrupciós jellegű bűncselekmények eseteiben hatékonyabban lépjenek fel.

Lamperth Mónika azt mondta: nagyobb hatékonyságot vár el a rendőröktől a betöréses lopások és a gépjárművekkel összefüggő bűncselekmények területén is. A politikus mindezek ellenére úgy vélekedett, hogy a magyar rendőrség jól dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×