eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nincs garancia a terrorakció ellen

Egy nem megerősített információra utalva a parlament külügyi bizottságának elnöke azt mondta: nincs semmi garancia arra, hogy Magyarországon nem lesz olyan akció, mint az állítólagos terrortámadás a grúz gázvezetékkel szemben.

A parlament külügyi bizottságának elnöke ezt az után mondta, hogy a testület zárt ülésen hallgatta meg Zsohár Istvánt, az Információs Hivatal főigazgatóját az orosz-ukrán gázvitáról és a gázellátás biztonságáról.

Németh Zsolt (Fidesz) azt kifogásolta, hogy a magyar politika az elmúlt 15 évben érthetetlen módon nem fordított figyelmet az energiaellátás kockázatának csökkentésére. A testület elnöke szerint semmiképpen sem csökkenthető az állami tulajdon aránya az energiaellátásban.

A bizottság szocialista alelnöke szerint a biztonságos ellátás és a stabilitás a legfontosabb a gázellátásban. Kozma József halaszthatatlannak tartotta, hogy kutassanak a megújuló energiaforrások után.

A kormánypárti és az ellenzéki politikus is nagy reményekkel tekint Vladimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása elé. Arról viszont egyikőjük sem nyilatkozott, hogy Magyarország számára van-e nemzetbiztonsági kockázata az orosz-ukrán gázvitának.

Németh Zsolt csak annyit közölt: nincs garancia arra, hogy nem történik olyan támadás, mint a grúz gázvezeték elleni állítólagos terrorakció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×