eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Munkaeszköz a könyvtárból

A pedagógusok gyakran saját pénzükből veszik meg azokat a tankönyveket, amelyekből tanítanak, és egy fillért sem kapnak azért, ha kirándulni viszik az osztályukat.

A tankönyvkiadók szinte évente változtatnak a könyveken, így azt általában a tanároknak is évről évre meg kell venniük. Az pedig már az iskolán múlik, hogy ezt kifizeti-e neki, vagy sem.

Az InfoRádió egy fővárosi, XIX. kerületi tanárt kérdezett meg erről, akinek évente 20 ezer forintos pluszköltséget jelent a munkája. Farkas Tiborné szerint ezt az intézményének kellene finanszíroznia.

A kispesti önkormányzat oktatási irodájának vezetője szerint az iskolák önálló bérgazdálkodók, ők döntik el, hogy mire fordítanak pénzt.

Nagy Péter azt mondta: a tanároknak nem kötelező kirándulásra vinni az osztályukat. Persze az önkormányzat is annak örülne, ha a diákok minél több ismerethez jutnának, de ehhez csak a pedagógus napi jutalomból tudnak támogatást adni.

A tankönyvekhez viszont nem tud támogatást adni a helyhatóság. Az irodavezető azt ajánlja: a pedagógusok vegyék ki a tankönyveket a könyvtárból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×