eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Internetről az egyetemre

Interneten is lehet jelentkezni a főiskolákra, vagy egyetemekre. Ezzel elkerülhetők a hibák, és a postán sem kell sorban állni.

A 3000 forintos felvételi eljárási díjat azoknak is be kell fizetni, akik az interneten adják fel a jelentkezésüket. A felvételi lapok árát viszont megspórolhatják a netezők.

A jelentkezést a világhálón is február 15-ig kell eljuttatni. A csatolandó dokumentumokat be kell szkennelni, így azok is elektronikus úton feladhatók – mondta el azInfoRádióban az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda tájékoztatási igazgatóhelyettese.

Előnye: nem lehet rontani

Az elektronikus jelentkezés egyik legnagyobb előnye viszont az, hogy nem nagyon lehet elrontani az űrlap kitöltését. Például ha valaki üresen hagy egy kötelezően kitöltendő mezőt, a rendszer nem engedi tovább – közölte Roberts Éva.

Ráadásul időt is spórolhatunk ezzel a megoldással. A személyes adatainkat ugyanis minden egyel lapon fel kell tüntetni, az elektronikus jelentkezésnél viszont mindez csak egy gombnyomást igényel.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×