eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz-képviselő: csak a testemen keresztül!

Több helyi lakossal együtt a munkagépek elé állva hiúsította meg a beton mellvédek és bokrok eltávolítását Illés Zoltán fideszes képviselő a budapesti Liszt Ferenc téren.

Egy lakó értesítette Illés Zoltán fideszes képviselőt arról, hogy a fővárosi VI. kerületben található Liszt Ferenc téren egy munkagép megkezdte a beton mellvédek bontását és bokrokat tép ki a földből.

A parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja több lakossal együtt a munkagép elé állt és így akadályozta meg a további munkálatokat, melyekről kiderült, hogy engedély nélkül folynak.

Illés Zoltán közölte: pert indít az illegális munkavégzés miatt. A fideszes politikus szerint a munkákat a Broadway Egyesület, a téren üzemelő kávéház tulajdonosait egyesítő szervezet rendelte meg, ám a helyi képviselő-testület csak február közepén dönt az engedélyezésről.

A művezető rendőrt hívott, akik először a gyülekezési jog megsértése miatt a felháborodott lakók ellen akartak fellépni. De végül a munka folytatását gátolták meg.

Illés Zoltán az InfoRádióban azt mondta: nincsenek illúziói, továbbra is védeni kell a Liszt Ferenc téren lévő zöldterületet. A munkát ugyanis a téren lévő kávézók tulajdonosai rendelték meg, akik nyárom minél több asztalt helyzenének ki. Ezért továbbra is útban vannak nekik a bokrok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×