eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az SZDSZ esélyegyenlőséget akar a nőknek

Esélyegyenlőség a nőknek - szerepel az SZDSZ programjában. A párt visszaszorítaná a családon belüli erőszakot is.

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor törvényt alkotna a családon belüli erőszak ellen. Sándor Klára ügyvivő pedig nemzeti stratégiát dolgozna ki, és bevezetné a távoltartás intézményét.

A családon belüli erőszak miatt alkalmazható távoltartásról már beterjesztett egy javaslatot az igazságügyi tárca, ezt azonban később visszavonta. Arról ugyanis a koalíciós pártok között sem volt egyetértés.

Hetente egy nő hal bele az erőszakba

Sándor Klára szerint a távoltartás intézménye csak akkor hatékony, ha azon alapul, hogy az élethez való jog erősebb a tulajdonhoz való jognál. Hetente egy nő meghal családon belüli erőszak miatt, minden ötödik nőt élete során bántalmaz valamelyik párja.

Az ügyvivő hangsúlyozta: a nők ma csak papíron egyenjogúak, ezért szerinte az esélyegyenlőségük megteremtése a legfontosabb feladat. A nők elleni erőszak és a diszkrimináció minden formáját vissza kell szorítani.

Büntetnék a hátrányos megkülönböztetést

Az SZDSZ szerint szankcionálni kell a munkavállaláskor tapasztalható hátrányos megkülönböztetést. El kell érni azt is, hogy azonos munkáért ugyannyi bért kapjanak a nők, mint a férfiak.

Szükség van társadalmi szemléletváltásra és a régi sztereotípiák eltörlésére. Ezen kívül el kell érni, hogy a nők aránya jelentősen, rövid időn belül emelkedjen a törvényhozásban, illetve a helyi döntéshozó testületekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×