eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Gémesi György a KDNP jelöltje lesz

Az InfoRádió értesülése szerint szinte bizonyossá vált, hogy Gémesi György, Gödöllő polgármestere, MDF-es képviselő a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) jelöltjeként indul a 2006-os parlamenti választásokon.

A két nagy párt vezető politikusai csak néhány választókerületben indulnak egymás ellen, az ismertebb személyiségek elkerülik egymást.

Az MSZP-nek legalább 6-7 közös jelöltje lesz a szabad demokratákkal, a Fidesz pedig 24 választókörzetben indít közös jelöltet a Kereszténydemokrata Néppárttal és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel (MKDSZ).

A szocialisták választási felkészülését irányító miniszterelnök december 8-án az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: arra készülnek, hogy az MSZP egyedül is többségben lesz a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc arról is beszámolt, hogy három megyében, Bácsban, Csongrádban és Vasban már megkötötték a megállapodást az SZDSZ-szel, így 6-7 közös jelöltjük mindenképpen lesz.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nem indul egyéni körzetben, mindketten pártjuk országos listáját vezetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×