eur:
394.91
usd:
365.98
bux:
65152.53
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az állatokra is legyünk tekintettel karácsonykor!

Az állatokra is legyünk tekintettel karácsonykor!

A téli időben gondoskodni kell a kutyák-macskák számára búvóhelyről, friss vízről, megfelelő tápértékű élelemről – hívja fel a figyelmet Kovács Péter. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora hozzátette, aki karácsonykor állatot szeretne ajándékba adni, az gondoljon a túlzsúfolt menhelyeken tengődő, gazdátlan állatokra.

A lakásban tartott kutyáknál a sétáltatásra különösen oda kell figyelni – hangsúlyozta a szakértő. A kistestű, rövid szőrű állatokra érdemes kutyaruhát és -cipőt adni. Ez utóbbi azért fontos, mert sok helyen sózzák a járdát, ez pedig kimarhatja a mancsukat.

Az udvaron élő kutyák számára a – lehetőleg langyos – víz folyamatos biztosítása elengedhetetlen, hiszen kinti folyadékok megfagyhatnak. A kutyaház szigetelésére is oda kell figyelni – emelte ki Kovács Péter. Vásárolni is lehet olyan faházakat, melyeknél ezt megoldották, de saját kézzel is fel lehet készíteni az ebek otthonát a téli időjárásra: legegyszerűbb, ha szalmával béleljük ki a házat – tette hozzá. 

Ajándék kiskedvenc

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora arra hívta fel a figyelmet, ha állatot szeretnénk ajándékozni, figyelembe kell venni, hogy akár 10-15 évig is élhetnek, tehát mérlegelni kell, gondját tudjuk-e viselni hosszú távon. Hozzátette: érdemes az örökbefogadást választani, hiszen túlzsúfoltak a menhelyek. Ezzel két állatot lehet megmenteni: a hazavitt kutyáét és azét, aki a helyére kerül – hangsúlyozta. Véleménye szerint nem kell több százezer forintot egy fajtatiszta kutyára költeni, hiszen a menhelyen is találhatunk ilyet, ahol sokszor csak a csipet és az oltást kell kifizetni.

Kóbor állatok

A kóbor állatok problémáját országos szinten hosszútávon ivartalanítással lehet megoldani – mondta Kovács Péter. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány éppen ezért ivartalanítási alapot hozott létre. Várják azon cégek és magánszemélyek anyagi hozzájárulását, akik fontosnak tartják az ügyet. Február 28-a éjfélig támogathatják a szervezet akcióját tetszőleges összeg befizetésével. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×