eur:
396.86
usd:
369.41
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Az állatokra is legyünk tekintettel karácsonykor!

Az állatokra is legyünk tekintettel karácsonykor!

A téli időben gondoskodni kell a kutyák-macskák számára búvóhelyről, friss vízről, megfelelő tápértékű élelemről – hívja fel a figyelmet Kovács Péter. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora hozzátette, aki karácsonykor állatot szeretne ajándékba adni, az gondoljon a túlzsúfolt menhelyeken tengődő, gazdátlan állatokra.

A lakásban tartott kutyáknál a sétáltatásra különösen oda kell figyelni – hangsúlyozta a szakértő. A kistestű, rövid szőrű állatokra érdemes kutyaruhát és -cipőt adni. Ez utóbbi azért fontos, mert sok helyen sózzák a járdát, ez pedig kimarhatja a mancsukat.

Az udvaron élő kutyák számára a – lehetőleg langyos – víz folyamatos biztosítása elengedhetetlen, hiszen kinti folyadékok megfagyhatnak. A kutyaház szigetelésére is oda kell figyelni – emelte ki Kovács Péter. Vásárolni is lehet olyan faházakat, melyeknél ezt megoldották, de saját kézzel is fel lehet készíteni az ebek otthonát a téli időjárásra: legegyszerűbb, ha szalmával béleljük ki a házat – tette hozzá. 

Ajándék kiskedvenc

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora arra hívta fel a figyelmet, ha állatot szeretnénk ajándékozni, figyelembe kell venni, hogy akár 10-15 évig is élhetnek, tehát mérlegelni kell, gondját tudjuk-e viselni hosszú távon. Hozzátette: érdemes az örökbefogadást választani, hiszen túlzsúfoltak a menhelyek. Ezzel két állatot lehet megmenteni: a hazavitt kutyáét és azét, aki a helyére kerül – hangsúlyozta. Véleménye szerint nem kell több százezer forintot egy fajtatiszta kutyára költeni, hiszen a menhelyen is találhatunk ilyet, ahol sokszor csak a csipet és az oltást kell kifizetni.

Kóbor állatok

A kóbor állatok problémáját országos szinten hosszútávon ivartalanítással lehet megoldani – mondta Kovács Péter. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány éppen ezért ivartalanítási alapot hozott létre. Várják azon cégek és magánszemélyek anyagi hozzájárulását, akik fontosnak tartják az ügyet. Február 28-a éjfélig támogathatják a szervezet akcióját tetszőleges összeg befizetésével. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×