eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és családja leadják szavazataikat a XIV. kerületi Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karácsony Gergely: választhatunk, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára kerül

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a választás a háborúról és a békéről szól. Kérdés azonban, hogy ki áll a háború oldalán - tette hozzá a főpolgármester, aki szerint most választani lehet, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára akar-e kerülni.

Karácsony Gergely - miután vasárnap Budapest XIV. kerületében, az Örökzöld óvodában leadta szavazatát - újságírók előtt kiemelte, hogy sokan érkeznek voksolni. Hangsúlyozta: tudják biztosítani a tiszta szavazás feltételeit, hiszen minden szavazókörben ott vannak.

Arra a kérdésre, hogy miként szabályoznák hatalomra kerülésük esetén a határon túli magyarok szavazati jogát, Karácsony Gergely úgy válaszolt: mivel arról csupán kétharmados többséggel lehet dönteni, nem valószínű, hogy hozzá tudnak majd nyúlni a választás után, nincs esélye ugyanis annak, hogy bármelyik oldalon kialakuljon ilyen többség.

Hozzátette: az ellenzéki pártok is meg akarják őrizni a határon túli magyarok választójogát, de átalakítanák. Úgy vélekedett, hogy speciális mandátumot kellene adni a határon túli magyaroknak.

A főpolgármester közölte, összesen tíz X-et húzott be, érvénytelenül voksolt ugyanis "az úgynevezett népszavazáson, amely (...) inkább népámítás".

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×