INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

választás 2022

szavazólap

nyomtatás

ukrajna

Az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett népszavazás szavazólapjai a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját nyomtatják, vagyis összesen 122 félét. Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában.

Elkezdték a 23 millió szavazólap nyomtatását, változás a háború miatt

Infostart / MTI

Összesen 122 féle nyomtatványra lesz szükség április 3-án. Akik Kijevben vették volna fel a levélcsomagjukat, Lvivben tehetik meg ezt.

Már nyomtatják az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett népszavazás szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában, amelynek géptermeiben és csomagolócsarnokaiban szerdán sajtóbejáráson mutatták be, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok, és miként csomagolják, "dobozolják" azokat szavazóköri bontásban.

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a bejárás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az ÁNY Biztonsági Nyomdában nyomtatják

  • a kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot,
  • a 106 egyéni választókerület és
  • a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint
  • a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját,

vagyis összesen 122 félét.

Budapest, 2022. március 9.
Az április 3-ai országgyűlési választás szavazólapjait nyomtatják a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját nyomtatják, vagyis összesen 122 félét. Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában.
MTI/Illyés Tibor
Az április 3-ai országgyűlési választás szavazólapjait nyomtatják a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját nyomtatják, vagyis összesen 122 félét. Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában. MTI/Illyés Tibor

Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában.

A nyomda készíti el az egyéb választási kellékeket, például a jegyzőkönyveket, borítékokat is.

Már postázzák a levélszavazáshoz szükséges nyomtatványokat

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elkezdte postázni azoknak a külföldön élő magyar választóknak a szavazási levélcsomagját, akik levélben voksolhatnak az országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke Budapesten.

Az NVI elnöke az ÁNY Biztonsági Nyomdában tartott sajtótájékoztatón elmondta: kedden elindult a levélcsomagok egy része Romániába, szerdán pedig Szerbiába.

Azok a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok, akik szavazni szeretnének az április 3-ai országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson, szerdán 16 óráig regisztrálhatnak.

Budapest, 2022. március 9.
Az április 3-ai országgyűlési választás már kinyomtatott szavazólapjai a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját nyomtatják, vagyis összesen 122 félét. Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában.
MTI/Illyés Tibor
Az április 3-ai országgyűlési választás már kinyomtatott szavazólapjai a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 12 nemzetiség országos listás szavazólapját, valamint a népszavazás kétféle (magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapját nyomtatják, vagyis összesen 122 félét. Körülbelül 23 millió szavazólap készül a nyomdában. MTI/Illyés Tibor

Nagy Attila szólt arról is, az NVI nyomon követi az ukrajnai helyzetet. Megjegyezte: van több olyan szavazókör, ahol jelenleg menekülteket szállásolnak el, ebben az esetben a helyi választási iroda vezetője áthelyezheti a szavazókört.

Tájékoztatása szerint ez történik például Beregsurányban, ahol az általános iskolából az óvodába helyezik át a szavazókört szerdán. Erről az érintett választópolgárok új értesítőt fognak kapni.

Nagy Attila tájékoztatása szerint a külképviseleti szavazás előkészítése is jó ütemben halad, Kínába szerdán indult el a szavazási iratokat tartalmazó csomag. A kínai karanténszabályok miatt március 7-én 16 órakor zárult a névjegyzékbe vétele azoknak, akik Csungking, Peking, Kuangcsou vagy Sanghaj magyar külképviseletén akarnak szavazni.

Mint mondta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kijevből Lvivbe költöztette a magyar képviseletet, így

azok a levélben szavazók, akik Kijevben szerették volna átvenni szavazási levélcsomagjukat, Lvivben tehetik meg.

Ott fogják lebonyolítani a külképviseleti szavazást is.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018