eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megszólalt az LMP Ron Werber távozása kapcsán

Megszólalt az LMP Ron Werber távozása kapcsán

Felmondott az LMP külföldi kampánytanácsadója, a párt Ron Werber tanácsai nélkül folytatja a kampányt.

Először az Alfahíren jelent meg, hogy felmondott az LMP-nél Ron Werber izraeli kampánytanácsadó, aki – bár korábban az MSZP-t segítette – tavaly ősz óta az LMP-nek adott tanácsokat. Akkor Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában minderről a következőképp fogalmazott:

"Nekünk van egy megrendelésünk bármilyen tanácsadó irányába arról, hogy milyen kampányt szeretnénk. Nem titok, Magyarországon a demokratikus tér szűkül, a demokratikus nyilvánosság tere is szűkül. Azt látjuk, hogy

nagyon nehéz elérni választópolgárokat,

nem siránkozni akarok, de kemény munkára vagyunk felkészülve. Utcai jelenlétre van szükség, aktivista-hálózatra van szükség, a tagjainknak egy olyan fajta rendszerre van szükségük, amely képes hatékonyan elérni a választópolgárokat".

Február második felében szintén az Aréna című műsorban arra a kérdésre, hogy mit hozott eddig az LMP számára a kampányban Ron Werber, Szél Bernadett így felelt:

 

"Ha engem megtámadnak a Fidesz részéről és látható a lejárató-kampány, segítséget fogok kérni ahhoz, hogy erre válaszoljak. Azt gondolom, hogy ez egy olyan fontos tudás, ami a mostani, 2018-as Magyarországon egy politikusnak rendelkezésre kell hogy álljon".

Az ATV-nek nyilatkozva az ügyről a miniszterelnök-jelölt arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miért hagyta ott a pártot a tanácsadó, csupán a következőket mondta:

"Ez már egy ideje benne volt a levegőben, nem ért váratlanul ez a fejlemény.

Egy kicsit sajnálom, hogy pont nőnapon, de akkor innen, élő adásból is - mert biztos vagyok benne, hogy nézi ezt az adást - szeretném megköszönni a munkáját. Nagyon sokat segített nekünk. És most várom a propaganda-média exkuzálását, mert folyamatosan "Ron Werbereztek" nekünk az elmúlt hónapok alatt, hogy majd milyen gyűlöletkampány lesz itt - nem volt gyűlöletkampány".

Arra a kérdésre, hogy változik-e valamiben az LMP kommunikációja, a politikus aláhúzta: továbbra sem hagyják, hogy a politika megfeledkezzen az emberekről.

Megkeresésünkre Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője szintén hangsúlyozta, hogy

Ron Werber távozása nem jelent változást a párt kampányában,

hiszen az LMP kampánystábjában, vezetésében semmilyen személyi változás vagy más egyéb változás nem történt.

"Ron Werber a párt külső tanácsadója volt, a kampányunkat külsős tanácsadóként segítette. Igazából a döntési jogok, az irányítási vagy vezetési jogkörök azok eddig is és a továbbiakban is az LMP vezető testületeinél, illetve a társelnököknél vannak, ebben nincsen változás".

Arról azonban a szóvivő sem kívánt beszélni, hogy mi vezetett a kampánytanácsadó távozásához, csupán azt mondta el, hogy nem volt az LMP és Ron Werber között semmilyen konfliktus.

Korábbi cikkeink a témában:

Ellenzéki együttműködés – maguk a résztvevők sem hisznek benne?

Az MSZP kockáztathatja parlamentbe jutást az újabb visszalépésekkel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×