eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Háború esetén megölnék Kim Dzsong Unt

Háború esetén megölnék Kim Dzsong Unt

Dél-koreai kommandósok Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolására készülnek, ha Phenjan támadást intézne déli szomszédja ellen. Kimen kívül még 1000 fontos célpontot jelöltek meg – köztük atomfegyver-raktárakat és rakétaállásokat.

A dél-koreai média szerint az északiak támadása esetén a déli erők „harci üzemmódja” részeként kommandósok keresnék és próbálnák meg likvidálni Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt.

A különleges egységek listáján a diktátor belső körének tagjai is szerepelnek.

Emellett kiemelt célpontokat is támadnának, így azokat a telephelyeket, ahol az észak-koreai atomfegyvereket tárolják vagy ahonnan ballisztikus rakétáikat kilövik.

A dél-koreai média szerint 1000 ilyen célpontot határoztak meg. A kiszivárgott hírek szerint Mun Dzsein dél-koreai elnökkel védelmi minisztere ismertette a módosított tervet.

Ez mindössze néhány nappal azelőtt történt, hogy Phenjan újabb ballisztikus rakétatesztet hajtott végre. A déliek elnöke szerint országának készen kell állnia egy olyan provokációra amely fegyveres konfliktusba csaphat át vagy egy olyan lehetőségre, amikor az északiak megtámadják a határhoz közeli déli fővárost, Szöult – írta a Csoszun Ilbo című lap.

Észak-Korea valamint Kína és Oroszország szerint az Egyesült Államok és Dél-Korea provokatívan lépnek a most zajló közös hadgyakorlattal, amelynek hivatalos célja begyakorolni, hogy mit tegyenek, ha az északiak támadást indítanak.

A manőverekben 17 és fél ezer amerikai katona vesz részt a dél-koreaiak mellett. Márciusban az amerikai haditengerészet Seal kommandósai együtt gyakorlatoztak a dél-koreai különleges egységekkel, találgatások szerint egy olyan „lefejező” műveletet tesztelve, melynek célja az észak-koreai vezetés megbénítása.

A dél-koreai parlament hírszerzési bizottságának elnöke szerint a titkosszolgálat megtudta: Kim Dzsong-un attól retteg, hogy elitegységek megpróbálják likvidálni, ezért ő is kémkedik a dél-koreaiak után.

"Kim hajnalban utazik és beosztottjai kocsijait cserélgeti” – állította az illetékes.

Közben Donald Trump amerikai elnök a koreai válság kapcsán azt üzente a világnak a Twitteren, hogy „az Egyesült Államok 25 éve tárgyal és fizet védelmi pénzt Észak-Koreának”.

„A tárgyalás ezért nem válasz” – tette hozzá azt követően, hogy az északiak teszteltek egy rakétát, amely Japán terület felett haladt át.

James Mattis védelmi miniszter azonban ellentmondott főnökének, amikor közölte: „soha nem fogyunk ki a diplomáciai megoldásokból, mindig újabbakat keresünk”.

A Pentagon már többször világossá tette, hogy katonailag ugyan le tudnák győzni Kimet, de az estleges háború nagyon sok halálos áldozatot szedne, különösen Dél-Koreában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×