eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miért választanak fiatal férfiak idősebb nőket társuknak?

Új regénye jelent meg az 1956 óta Londonban élő Vizinczey Istvánnak, aki ötven éve világsikert ért el 'Az érett asszonyok dicsérete' című önéletírásával. A Daily Telegraph annak kapcsán kérdezte meg a magyar származású írót, hogy a világlapok képes riportokat közölnek arról, hogy a 85 éves ausztrál-amerikai sajtócézártól, Rupert Murdochtól elvált harmadik felesége, a 48 éves kínai Wendi Deng, mivel új partnert talált magának – a szépen kigyúrt, jóképű, 21 éves modell, a Debrecenben született Zahorán Bertold személyében.

A Londonban élő Vizinczey István hatvan év alatt három regényt írt, a legújabb most jelent meg, 'If Only" azaz szabad fordításban "Ha mégis' címmel.

Az angliai magyar író legnagyobb sikerét az eredetileg 1965-ben kiadott művével, „Az érett asszonyok dicséreté"-vel aratta, ami immár több mint 7 millió példányban kelt el a legkülönbözőbb nyelveken.

A nagy angol napilap annak kapcsán kérdezte meg a magyar származású írót, hogy a 85 éves ausztrál-amerikai sajtócézár Rupert Murdochtól elvált harmadik felesége, a 48 éves kínai Wendi Deng, mivel új partnert talált magának – a szépen kigyúrt, jóképű, 21 éves modell, a Debrecenben született Zahorán Bertold személyében. Az erről készült képes riportokkal van tele a világsajtó.

Rupert Murdoch is vigasztalódik, új felesége Jerry Hall, Mick Jagger négy gyermekének anyja lett.

Vizinczey István arról beszélt az interjúban, hogy amikor hat éves korában, még szülőhelyén, Kálozon, átkarolta az édesanyját, már megérezte, hogy az idősebb nők szeretete az egész életére ki fog hatni. Fő művében azután meg is írta, hogy miféle igaz érzéseket táplált a könyvben a főhős, Vajda András filozófia professzor egy sor idősebb nő iránt. A műből 1978-ban film is készült.

Angol szlengben az idősebb nők által felkarolt fiúkat "toy boyok"-nak hívják, és az efféle érett asszonyokat "cougar'-nak, azaz pumának.

'Lám,' - veti fel a Daily Telegraph Vizinczeyt interjúvoló riporternője, - ' a fiatal lányokkal járó idős férfiakra nincs ilyen lebecsülő kifejezés.'

'Dehogy nincs' - válaszolja Vizinczey. 'Ezek a vén kecskék'.

A hajdan jóképű magyar író 1956 után Kanadában érett asszonyt vett feleségül, akivel ma is tart a jó házassága. Gloria pályája elején sokat segített neki az angol irodalmi stílus elsajátításában.

Vizinczey véleménye szerint az érett nők és a fiatal férfiak viszonya szorosabb lehet, mint a náluk sokkal fiatalabb nőkkel házasodó férfiaké."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×