eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csak Hegyeshalomnál nagyobb a szigor

Szlovák források szerint csak az osztrák–magyar határon szigorodtak az ellenőrzések. A szlovák–osztrák határátkelőkön Kittsee-nél és Bergnél is megnövekedett ugyan az utasforgalom, de korántsem olyan rossz a helyzet, mint Hegyeshalomnál, és az autókat sem ellenőrzik az osztrákok hatóságok.

Az osztrák–szlovák határon gyorsabb a haladás, mint Hegyeshalomnál. Daniela Landauerová szlovák rendőrségi szóvivő mindezt azzal magyarázza, hogy Szlovákia nincs rajta az úgynevezett balkáni útvonalon, ezért nincs szükség a határellenőrzések számának növelésére. A legtöbb menekült ugyanis Törökországból vagy Görögországból indulva Macedónián, Szerbián és Magyarországon keresztül igyekszik eljutni Ausztriába, Németországba vagy a skandináv államok valamelyikébe. A szóvivő hozzátette, a nyáron ugyan alakult ki torlódás a Pozsony-Ligetfalu és Kittsee vagy Berg közti szakaszon, de az autósoknak nem kellett olyan soká várakozniuk, mint Hegyeshalomnál.

Mindezt Novota János, a Rapid Wien labdarúgócsapatának szlovákiai magyar származású kapusa is alátámasztja, aki az elmúlt hetekben többször is ingázott a két főváros, Bécs és Pozsony között.

„Mi többnyire Bergen keresztül járunk haza. Augusztusban két-három alkalommal léptem át a határon, és csak annyit tapasztaltunk, hogy egy rendőrautó állt az út szélén, melyben többnyire két rendőr ült, de nem láttam, hogy valakit megállítottak vagy valakit ellenőriztek volna. Folyamatosan haladtunk, sem dugó, sem egyéb torlódás nem lassított bennünket” – tájékoztatott Novota.

A futballista hozzátette, hogy a határtól az osztrák fővárosig tartó szakaszon sem tapasztalta, hogy több járőr lenne az utakon. „Legutóbb, Hainburgban megállítottak a rendőrök, de ez egy egyszerű közúti ellenőrzés volt, melynek során alkoholtesztnek is alávetettek. Az osztrák autópályákon sem vettem észre semmi különöset, a schwechati repülőtér felett viszont állandóan pásztáz egy helikopter.

A Rapid kapusa elmondta, nem tud róla, hogy Bécsben nagyobb razziát tartott volna a rendőrség a nyár alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×