eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem fogad török diákokat egy pozsonyi szálloda

Török diákok szállásfoglalását utasította vissza egy pozsonyi szálloda. A panzió azzal az indokkal kosarazta ki a szálláskeresőket, hogy biztonsági okokból nem adhat ki szobát Törökországból és más arab országokból érkező vendégeknek.

Pozsonyban szerettek volna eltölteni pár napot azok az ankarai diákok, akiket kellemetlen meglepetés ért a szállásfoglalás során. Ugyanis a szálloda, melyhez az interneten keresztül bejelentkeztek egy hétre, elutasította az egyetemisták kérését. Mindezt úgy, hogy lett volna szabad szobájuk a török diákok számára.

A panzió e-mailben utasította el a foglalást, melyben ezt írták: „Biztonsági okokból nem fogadunk a hotelben Törökországból és arab országokból érkező embereket. Bocsánat, de nem fogadjuk el a foglalást.”

A török fiatalok egyike ezt követően úgy érezte, nyilvánosságra hozza a történteket, és a panziónak is válaszolt. A közzétevő Ibrahim Taha Uyar szerint ez nyílt rasszizmus, és nem érzi úgy, hogy rászolgáltak volna az ilyen bánásmódra.

A török fiatalember válaszára a panzió újra reagált. Azt írták, nem adnak szállást senkinek, aki olyan országból érkezik hozzájuk, melyben háborús konfliktus dúl, s ahol katonai puccsal akarják megdönteni a hatalmat.

„Nem vagyunk rasszisták, egyszerűen csak óvatosak vagyunk, és gondolunk a többi vendégünkre” – tették hozzá a pozsonyi panzió tulajdonosai, akik elutasították az újságírók megkeresését, és nem voltak hajlandók nyilatkozni az ügyben.

A török egyetemisták ennek ellenére nem mondtak le arról, hogy Pozsonyba utazzanak, ezért más lehetőség után néztek, ahol minden gond nélkül elfogadták foglalásukat.

Törökország pozsonyi nagykövetségének épülete csupán pár utcányival van arrébb a török diákokat nem fogadó panziótól. Az eset híre már oda is eljutott. Gülhan Ulutekin török nagykövet rasszizmust emleget, és attól tart, hogy a közösségi oldalon felfigyelnek erre az esetre a törökök, akik azt gondolhatják, ez az általános szlovák hozzáállás.

„Pedig csak egyetlen hotelről van szó. Itteni tartózkodásom során még nem találkoztam ilyennel. A szlovák turistákat szívesen látjuk Törökországban, ugyanígy a törökök is szívesen járnak ide” – írta állásfoglalásában Törökország pozsonyi nagykövete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×