eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sanders Clinton mellé állt, hogy megállítsák Trumpot

Sanders Clinton mellé állt, hogy megállítsák Trumpot

Meg kell állítani Donald Trumpot - ez motiválta a radikális programmal elnökjelöltségre pályázó Bernie Sanders szenátort, hogy hivatalosan is korábbi pártbeli ellenfele, Hillary Clinton mögé álljon. Sanders cserébe azt reméli, hogy Clinton magáévá teszi programja néhány elemét.

Megbékéltek az ellenfelek és a legyőzött a győztes mellé állt - Közösen jelent meg a pódiumon Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-várományosa és a vele a jelöltségért kemény előválasztási csatát vívó és a párt balszárnyát képviselő Bernie Sanders szenátor.

Az idei amerikai elnökválasztáson már korábban világossá vált, hogy Hillary Clinton és Donald Trump mérkőzik meg egymással. Az, hogy Sanders most világosan kinyílvánította, hogy Clintont támogatja megfosztja a Trump-kampánystábot attól a lehetőségtől, hogy egy megosztott párt, gyenge jelöltjének állítsa be a volt külügyminisztert. A Trump-ellenes érzelmű választóknak pedig reményt ad, hogy megállíthatják a veszélyesnek tartott populista jelöltet.

A főleg a fiatal választók körében népszerű és a nagyvállalati Amerikával szemben az egyszerű emberek érdekeit hangoztató Sanders tárgyalásokat folytat Clintonnal és azt reméli, hogy az magáévá teszi programja néhány elemét.

Közös fellépésükön ismét beszélt a minimálbér emeléséről, az infrastruktúra fejlesztéséről, a megfizethető felsőoktatásról, egészségügyi reformról és környezetvédelemről. Kérdés, hogy a gyakorlatban ezek a gondolatok hogyan kapnak kifejezést Clinton politikájában, ha őt választják meg, annak ellenére, ahogy amikor ő kapott szót, akkor megemlítette ezeket a témákat.

„Ez a kampány az amerikai nép igényeiről szól és arról, hogy választ kell adnunk a bennünket sújtó komoly válságokra. Nincs kétségem afelől, hogy Hillary Clinton a legjobb jelölt, aki erre képes” – mondta Sanders, miközben mellette álló volt riválisa szélesen mosolygott és bólogatott.

Előzőleg az idős szenátor csendre intette azokat, akik fújolni kezdtek a közönség soraiban. Az esemény végén pedig összeölelkezett Clintonnal.

Clinton közben gesztust tett Sandersnek azzal, hogy volt ellenfele államába, New Hampshire utazott a találkozóra, ahol Sanders legyőzte őt az idei előválasztáson.

„Köszönöm, hogy egész élete során az igazságtalanság ellen harcolt” – mondta és kitért arra is, hogy Sanders volt az, aki fiatal választókat mozgósított.

Kommentátorok megjegyzik: a magát „forradalmárként” beállító Sanders táborában továbbra is lesznek elégedetlenkedők, de a többség Clinton mögé áll, hogy keresztbe tegyen Trumpnak.

Maga a republikánus jelöltség várományosa, aki el akarta csábítani a Sanders-hívők egy részét azt írta: Sanders teljesen eladta magát a Bűnöző Clintonnak. A jelölt, aki a privilégiumok ellen harcolt most a privilégiumok jelöltjét támogatja” –tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×