eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Összefognak a bevándorlók ellen a szlovák futballhuligánok

Már több mint 2800-an csatlakoztak ahhoz az interneten terjedő felhíváshoz, amelyet szlovák futballhuligánok egy csoportja hívott életre annak érdekében, hogy tiltakozzanak az Európába tartó afrikai és közel-keleti bevándorlók ellen.

Úgy látszik, a közös ellenség képe összefogásra bírja a legnagyobb szlovák futballszurkolói brigádokat. A konkurens csoportok június 20-ára közös tüntetést szerveznek a szlovák fővárosba, hogy hangot adjanak az Európába tartó menekülthullám és az egyre nagyobb teret hódító erőszakos iszlám miatti aggodalmaiknak.

Az egyes csoportok az interneten toborozzák szimpatizánsaikat, itt hirdették meg a tüntetés helyszínét és időpontját is. A felhívás rövid időn belül sok támogatóra talált, eddig 2800-an jelezték, hogy részt vesznek a pozsonyi demonstráción. A visszajelzők táborát elsősorban a legnagyobb szlovák futballszurkolói csoportok tagjai alkotják, de az akcióra a cseh és lengyel baráti csoportokat is meghívták.

A felhívást a pozsonyi Slovan, a nagyszombati Spartak és a zsolnai focicsapat drukkerei terjesztik, a dunaszerdahelyi DAC magyar szurkolói egyelőre nem jelezték részvételüket a júniusi tüntetésen.

A toborzó szövegében a szervezők így fogalmaznak: "Az afrikai menekültek tömeges bevándorlása ma egész Európára veszélyt jelent. Szlovákként, szlávként és európaiként egyértelműen elutasítjuk, hogy a brüsszeli Európai Parlamentben ülő bolondok a saját - minden logikát nélkülöző döntéseikkel - tönkretegyék az európai kultúra és jólét alapjait".

A szervezők a június 20-i, pozsonyi főpályaudvar előtti tüntetésre már bejelentették gyülekezési szándékukat, Pozsony óvárosi önkormányzata pedig helyt adott kérelmüknek. A városrész szóvivője csupán annyit közölt, hogy a gyülekezési jogról szóló törvény értelmében engedélyezték a tüntetést, s biztosítják a rendőri jelenlétet.

Ha Brüsszel valóban bevezeti a kvótarendszert az európai uniós államok számára, Szlovákia 785 menekült befogadására lesz köteles. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×