eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A bulvármédia hajszolta halálba a cseh énekesnőt?

Öngyilkos lett kedden Iveta Barto¹ová cseh énekesnő, aki még az 1980-as években vált népszerűvé az akkori Csehszlovákiában. Barto¹ová évek óta súlyos magánéleti problémákkal küszködött, a bulvármédia pedig valósággal vadászott rá.

A 48 éves énekesnő vonat alá vetette magát Prága Uhøínìves és Kolovraty városrészei között, saját otthona közelében. A helyszínen szörnyethalt. Ezt az információt férje, Josef Rychtáø is megerősítette, aki szerint feleségét a könyörtelen bulvármédia hajszolta a halálba. Azt állította, felesége félt kimenni az utcára, nehogy lefotózzák és kövessék. Egy évvel ezelőtt Pavel Novotný, az egyik cseh bulvárlap igazgatója szó szerint úgy fogalmazott: "Tudom, hogy ezzel tényleg megöljük őt".

Barto¹ová külön búcsúlevélben köszönt el férjétől és fiától is. Párjának azt az üzenetet hagyta: mostantól máshonnét fogja nézni őt. A fiának, Artúrnak címzett levelét már a kedden elkövetett öngyilkossága előtt négy nappal, múlt héten pénteken megírta. A levélben ez áll: "Mindenekfelett szeretlek, már felnőtt vagy, tudsz vigyázni magadra. Bocsáss meg nekem, nincs erőm, hogy tovább menjek. Tied a ház és a maradék pénzem is. Szeretlek, anya!"

A cseh sajtóban a tragikus hír bejelentése után nem sokkal olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint az énekesnő el szeretett volna válni Josef Rychtáøtól. Az ismerőseinek küldött sms üzenetek alapján félt férjétől, és segítséget várt barátaitól. Az üzeneteket Barto¹ová rögtön az elküldésük után kitörölte telefonjából.

Az énekesnő a nyolcvanas évek közepén lett népszerű az akkori Csehszlovákiában, első albuma 1985-ben, az utolsó pedig 2009-ben jelent meg. Pályafutása során összesen tizenhét lemezt adott ki, nyolc nagy sikerű musicalben és két játékfilmben szerepelt. A popzenén belül meglehetősen széles skálán mozgott, az utóbbi nyolc-tíz évben azonban főleg a bulvársajtó számára szolgáltatott állandó témát. Kezelték pszichiátrián, gyógyszer- és alkoholfüggőségéről is gyakran cikkeztek a cseh és a szlovák lapok, több elvonókúrát abszolvált, amikor pedig "tiszta" volt, családi problémáival és viharos magánéletével szolgáltatott témát a médiának.

Az utóbbi években számos koncertet és tévés fellépést mondott le, illetve az előzetes megegyezéssel ellentétben playbackről énekelt. Kiszámíthatatlansága miatt a koncertszervezők egyre ritkábban hívták fellépni, és néhány sikeres kislemezt leszámítva zenei karrierje is lassú hanyatlásnak indult.

Tavaly szeptemberben úgy tűnt, Barto¹ová túl van a nehezén: ismét képes volt élőben énekelni, sőt karácsonyi és szilveszteri koncertjein is sikert aratott. Az utóbbi hetekben azzal volt tele a cseh és a szlovák bulvársajtó, hogy az énekesnő csontsoványra fogyott, és már csak árnyéka egykori önmagának. Sokan anorexiára gyanakodtak, mások az énekesnő szenvedélybetegségeinek, illetve depressziójának tudták be az ijesztő külső jeleket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×