eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Börtön fenyegeti a Bayern München elnökét

A müncheni bíróságon óriási érdeklődés mellett kezdődött meg Uli Hoeness büntetőperének tárgyalása. Az alighanem legismertebb német labdarúgó egyesület, a Bayern München elnöke ellen adócsalás miatt indult eljárás. Uli Hoeness büntetlenséget remélve a múlt év elején tett önfeljelentést, de időközben kiderült, hogy az adóhatóság előtt titokban tartott összeg jóval magasabb, mint az eredetileg bevallott nyereség volt.

A Bayern München elnöke mosolyogva lépett be a tárgyalóterembe, de a bíró kérdéseire adott válaszok során fokozatosan arcára fagyott a mosoly. Annál is inkább, mert védőügyvédje útján kénytelen-kelletlen bevallotta, hogy nem 3 és fél millió, hanem összesen 18 és fél millió euró volt az a nyereség, amelyet a tőzsdei ügyleteken elért és amely után
egyetlen fillér adót sem fizetett.

A négy napra tervezett per kezdetén hangoztatta, hogy megbánta tettét és a legmesszebbmenőkig készen áll az együttműködésre a hatóságokkal az adócsalás részleteinek feltárására.

Uli Hoeness múlt év januárjában tett önfeljelentést, miután 2012 végén a német törvényhozásban elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló német-svájci egyezmény. Ez egy olyan eljárást irányzott volna elő, amelynek révén a pénzüket Svájcba menekítő németek különadó megfizetésével legalizálhatták volna eltitkolt megtakarításukat.

Az egyezmény hiányában az önfeljelentés maradt utolsó lehetőségként azok számára, akik tartottak a lebukástól és enyhe elbírálásban reménykedtek.

Uli Hoeness a bajor közélet népszerű alakja volt, aki korábban a becsületesség és ezen belül a korrekt adófizetés példaképének igyekezett feltüntetni magát. Münchenben folyó perében csütörtökre várható az ítélet.

Jogi szakértők feltételezik, hogy a labdarúgó egyesület elnökére kimondott ítélet túllépi a két éves szabadságvesztést és ezzel füstbe megy Uli Hoeness reménye, hogy felfüggesztett büntetéssel és természetesen az adóhátaralék pénzbírsággal megtetézett megfizetésével megússza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×