eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Itt a legjobb élni Németországban

Az ingatlanpiacot illetően Németországban München áll az első helyen. Az életminőség szempontjából azonban már távolról sem a bajor főváros viszi el a pálmát, ugyanis egy most készült nagyszabású felmérés kimutatta, hogy a sort Lipcse nyitja, mögötte pedig Köln áll és csak ezután következik München.

A GfK piackutató intézet megbízásából a közelmúltban közvélemény kutatás folyt annak kiderítésére, hogy melyik városban élnek a legszívesebben a németek. A kérdőíven választ vártak arra is, hogy mennyi zöldövezettel rendelkezik városuk, valamint, hogy milyen a lakóhelyük megítélése országos viszonylatban.

A kiértékelés közzétételekor a felmérést vezető Sebastian Zenker elmondta, hogy a jó közérzet szempontjából igencsak fontosnak tartották a település tekintélyét illető válaszokat, ugyanis lélektanilag nem elhanyagolható az összehasonlítási tényező, azaz, hogy a polgárok megítélésében sokat mond, ki hol lakik.

Csaknem ilyen szerepet játszik a városok zöldövezete, illetve a szabadidő optimális eltöltésére alkalmas kínálatok száma. A válaszadók 86 százaléka számára ez volt a döntő tényező az életminőség megítélésnek kérdésében. A tanulmányból kiderült, hogy Lipcse lakosai érzik a legjobban magukat városukban. A keletnémet vásárváros polgárai úgy vélték, hogy Lipcsében a legsikeresebben ötvöződik a kiváló közlekedési lehetőség a zöldövezetekkel és az országos megítéléssel.

A második helyen Köln áll, ahol a polgárok közti közvetlenséget és a szórakozási lehetőségeket domborították ki a leginkább. Köln-t a bajor főváros követi. München lakosai elsősorban a biztonságot emelték ki, hogy bárki, bármikor kimehet az utcára, anélkül, hogy bármitől tartania kellene.

A főváros, Berlin, valamint Hamburg és Drezda a középmezőnybe szorult.

A sereghajtó Duisburg és Nürnberg, mert mindkét város polgárait egyre jobban nyomasztják a társadalmi és gazdasági problémák, illetve az ezekből fakadó bizonytalansági tényezők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×