eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Feledékeny alkalmazottak ellen biztonsági szakembereket keres az Apple

Az iPhone-t kifejlesztő Apple cég vezetőinek nemcsak azért fáj a fejük, mert megint elveszítették egy új modell prototípusát, hanem a különböző ipari kémek miatt. Ezért különleges biztonsági szakembereket keresnek.

A negyedik generációs iPhone érkezése előtt az érdeklődők pontosan tudták, hogyan is néz ki, és mit tud majd az új okostelefon. Az ok: egy Apple-fejlesztő egy sörözőben felejtette a prototípust. Ironikus módon ez most megismétlődött; az egyik dolgozó ezúttal egy népszerű bárban hagyta a következő modellt, amelyre nemcsak a lelkes vásárlók, de a konkurencia is nagyon kíváncsi volt.

Az Apple nem erősítette meg az iPhone 5 létezését és alkalmazottja szarvashibáját sem. Viszont gyorsan megjelent két állásajánlat a cég oldalán, amelyekben "új termékbiztonsági menedzsereket" keresnek.

Mint a Washington Post írja, az új dolgozók illusztris társaságba kerülnének: az Apple már most is alkalmaz egykori FBI-ügynököket és más nehézsúlyú biztonsági szakértőket.

A cég korábban lázadó és hippi, most kreatív és exkluzív imázsával kissé nehezen összeegyeztethető az izmos kidobó emberek és szuperügynökök alkalmazása. Pedig szüksége van rájuk.

Az ötödik generációs iPhone elvesztésénél - amelyről már korábban is kiszivárogtak információk - nagyobb gondjai is vannak a kaliforniai gyártónak. Például az ipari kémkedés. "Ez egy milliárdos üzlet. A paranoia igazolt" - mondta Jim Stickley, a TraceSecurity nevű biztonsági tanácsadó cég társalapítója.

Stickley szerint azonban, amikor egy olyan eszközt veszítenek el, amelyet már tesztelnek, a versenytársaknak - ha sikerül információt szerezniük róla -már nincs elég idejük arra, hogy kihasználják azt.

Elemzők szerint az igazi kockázatot azok a kínai gyárak jelentik, ahol több ezer ember állítja elő az Apple és más vállalatok termékeit. 2008-ban az Apple felvette a Pfizer gyógyszergyár volt biztonsági dolgozóit, akik a hamisított Viagra ellen folytattak hadjáratot, és elkezdtek lecsapni az iPhone, iPod és iPad hamisítókra. A Wikileaks által kiadott diplomáciai táviratok szerint akkoriban szinte az összes Kínában árult Apple-termék valójában hamisítvány volt. Az új biztonsági szakembereknek arra kell majd felügyelniük, hogy a bizalmas tervrajzok ne szivárogjanak ki, ésa cégnél bezárják a virtuális és valódi ajtókat is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×