eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Németországban is szigorították a biztonsági intézkedéseket

Berlinben a belügyminiszter a hónap elején aggodalmának adott kifejezést a terrorveszély felerősödése miatt. Elmondta, hogy a hatóságok ezerre teszik a mindenre elszánt szélsőséges iszlám beállítottságú személyek számát, akik bármikor készek merényletek elkövetésére. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a New York-i terrortámadások 10. évfordulója előtt tovább erősítik a biztonsági intézkedéseket.

Két arab származású fiatalembert vettek őrizetbe, akik nemrég jelentős mennyiségű vegyszert rendeltek, amelyekkel nagyszabású robbantásokat lehet végrehajtani.

A rendőrség feltételezi, hogy a két férfi bomba készítéséhez rendelte a vegyszereket. Már hetek óta megfigyelés alatt álltak, miután dél-németországi cégek figyelmeztették a rendőrséget, hogy hűtőelemeket és robbanást előidéző anyagokat rendeltek náluk.

A nyomok előbb egy berlini mecsetbe vezettek, majd miután házkutatást tartottak a két gyanúsított fiatalember lakásán, a bíróság elrendelte az őrizetbe vételüket. Még nem tudni, mi volt a szándékuk, de szakértők feltételezik, hogy a New York-i merényletek 10. évfordulója, vagy XVI. Benedek pápa közelgő látogatása idején készültek nagyszabású merényletre.

2001 óta a német hatóságoknak nyolc nagyobb merényletkísérletet sikerült megakadályozni. Mindez összefüggésben áll a terrorelhárító intézkedések szigorításával.

A New York-i ikertornyok elleni merényletek 10 évfordulóján a rendőrség teljes készültséget rendelt el: minden kormányzati épületet, repülőteret és rendőrségi épületet kiemelten őriznek, a parlament épületét lezárták a látogatók elől, de a pályaudvarokon felszerelt térfigyelő kamerákkal is fokozottabban ellenőrzik a forgalmat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×