eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Aggasztja a németeket a kormány válságkezelő politikája

Egyre jobban aggasztja a németeket a kormány válságkezelő politikája, ennek ellenére a nagy többség változatlanul kiáll az Európai Unió mellett. A német állami tévécsatorna megbízásából készült országos felmérésből kiderül, hogy a választópolgárok 66 százaléka azt szeretné, ha a törvényhozás leszavazná a koalíció eurómentő tervét.

A németeket egyre jobban nyugtalanítja az európai pénzpolitika, valamint a klímaváltozásból eredő környezetkárosodás - ez az üzenete az állami tévécsatorna, az ARD megbízásából készült közvélemény-kutatásnak.

A kancellár politikájával a lakosság 50 százaléka csak részben ért egyet, míg 22 százalék határozottan ellenzi a kormány intézkedéseit és terveit. A felmérésből kiderül, hogy egyre többen borúlátással ítélik meg az anyagi biztonságot és féltik megtakarításaikat.

Egy hónap leforgása alatt öt százalékkal nőtt, és immár 80 százalékra emelkedett azoknak a száma, akik meg vannak győződve arról, hogy az euró válsága csak kibontakozóban van, és a feketeleves még hátra van.

A németek kétharmada szerint már nem a politika, hanem a pénzpiac alakítja az euró jövőjét - ami közvetve megint csak az uniós kormányokba vetett bizalom megingására vall.

Némi derűlátásra ad okot a kimutatás azon szakasza, amely szerint a válaszadók 64 százaléka kiáll az Európai Unió mellett, és helyeselne az eddiginél egységesebb politikát. A lakosság kétharmada véli úgy, hogy az Európai Unió nélkül Németország gazdaságilag aligha tarthatná meg eddig elért helyét a nemzetközi piacokon.

A közvélemény-kutatás ismertetésekor a felmérést végző INFRATEST Intézet vezetője hangsúlyozta, hogy a németek változatlanul kiállnak Európa mellett és egyetértenek az integrációs folyamat fenntartásával, de egyre nagyobb bizalmatlansággal követik a kormányok pénzügyi politikáját.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×