eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Facebookon nyomul a "90-60-90-es ügynök"

Még mindig nem tudni, hol van az amerikai média által a "szexi kémnek" nevezett Anna Chapman; annyi biztos csak, hogy a Facebookon keresztül kommunikál. Az Egyesült Államokból Oroszországba küldött, és brit állampolgárságától megfosztott nő a hírek szerint első médiainterjúját szervezi a közösségi portálon.

Az orosz sajtó szerint továbbra is kihallgatják az Egyesült Államokból kiutasított, ott magukat amerikaiaknak kiadó orosz kémeket. Köztük van a pikáns fotóiról és csábító megjelenéséről ismert Anna Chapman is, akit már korábban elneveztek a végzet asszonyának.

Bár nem tudni, hol tartózkodik, Chapman feltűnt a Facebook közösségi oldalon, ahol rendszeresen megújítja státusz-bejegyzéseit, és újságírókkal alkudozik első interjújáról.

Chapman a kémügy főszereplője volt, mert eddigi élete megmozgatta a bulvárújságírók fantáziáját. Egykori férje, egy brit férfi már kitálalt szexuális életükről, és néhány fényképet is mellékelt abból az időszakból, amikor még vidáman hancúrozott vele az ágyban.

Az orosz bulvárlapok alakja miatt "a 90-60-90-es ügynöknek" titulálják Chapmant. A fiatal nőt társaival együtt, július 9-én cserélték ki az amerikaiak olyan orosz állampolgárokra, akik a vád szerint a Nyugatnak kémkedtek.

Aktív

Azt követően, hogy a csoport tagjai megérkeztek egy moszkvai reptérre, besötétített ablakú autókba ültették őket, és eltűntek a nyilvánosság elől. Chapman azonban már néhány órával később megjelent a Facebookon és Charles Dickenst idézve azt írta: "borúra derű, derűre ború".

A nő már letartóztatása előtt is igen aktív volt a közösségi oldalon, és mivel nem kapcsolta be a privát szféráját védő funkciókat, az újságírók egy sor fényképhez jutottak az adatlapjáról. Chapman azóta is rendszeresen frissíti státuszát, és egy sor új barátra kattintott rá, köztük újságírókra.

A kémnő egy sor baráti üzenetet is kapott, férfiak sora bókolt neki, és "lájkolta" egy Cordélia nevű nő bejegyzését, aki azt írta: "hiányzol nekünk, itt, New Yorkban", az azonban nem világos, hogy valóban hozzáfér-e az internethez, és ő frissíti-e az oldalát.

Közben több más Anna Chapman oldal is megjelent, az egyik munkaadójának a KGB-t jelöli meg. A nő eddig nem adott interjút, és oldala hivatalosan cáfolta azt is, hogy 250 ezer dolláros díj ellenében készül megszólalni.

A Komszomolszkaja Pravda bulvárlap szerint Chapman telefonon alkudozott velük, de később elérhetetlen volt. Ügyvédek szerint az esetleges díjat - az amerikai szervekkel kötött vádalku értelmében - valószínűleg át kell adnia az amerikai kormánynak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×