eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Ribery és Benzema elbúcsúzhat a válogatottságtól

Nem hívják meg a francia válogatottba Franck Ribéryt és Karim Benzemát - ez lehet az első következménye annak, hogy a két focista ellen a rendőrség eljárást indított kiskorúval elkövetett üzletszerű kéjelgés miatt. A várható szankciót Fernand Duchaussoy jelentette be, akit pénteken választanak meg a Francia Labdarúgó Szövetség elnökének. A leendő vezető azt mondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy olyan játékosok szerepeljenek a válogatott keretben, akik ellen rendőrségi eljárás zajlik.

Franck Ribéry és Karim Benzema ellen azért indult nyomozás, mert még áprilisban kiderült: egy marokkói származású, amúgy Zahia névre hallgató kiskorú prostituált szolgáltatásait vették igénybe. A rendőrök azt már kiderítették, hogy a focisták egy olyan, a párizsi éjszakai életben jól ismert futtatóval álltak kapcsolatban, aki Marokkóból "importálta" a fiatal lányokat és "szállította" őket gazdag megrendelői számára.

A hatóságok a nyomozást a labdarúgó világbajnokság idejére felfüggesztették, ám az ügy kedden újraindult: a Bayern München, illetve a Real Madrid játékosát több mint hat órán keresztül faggatták a Zahiával való kapcsolatukról. Az eddig kiszivárgott hírek szerint Ribéry újra elismerte a szexuális viszony tényét, ám továbbra is azt állítja: nem tudott arról, hogy a lány kiskorú. Ezt azonban a rendőrök nem hiszik el neki.

A kommentátorok szerint nem kizárt, hogy a két játékos örökre elbúcsúzhat a válogatott meztől. A rendkívül fiatal Karim Benzemáról úgy vélik, hogy teljesítménye a Real Madridnál amúgy sem meggyőző, Ribérynek pedig azt vetik a szemére, hogy elképesztően gyengén játszott a dél-afrikai világbajnokságon, emellett ő volt a játékosok által megtartott, a francia labdarúgás becsületét beszennyező sztrájk egyik fő szervezője.

A focisták esélyeit csökkenti az a tény is, hogy a világbajnokság óta a labdarúgó szövetség egyik deklarált célja a sportág "morális megtisztítása", melyet a politikai vezetés amúgy teljes mellszélességgel támogat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×