eur:
393.51
usd:
368
bux:
66334.65
2024. április 24. szerda György

Szövetségre lép az Air Berlin és az Emirates

A német légitársaság, a Lufthansa legkomolyabb versenytársa, az Air Berlin szorosabbra fűzi együtt működését az olajban gazdag Egyesült Arab Emirátusok légitársaságával, az 1985-ben alapított Emiratesszel. Mindez kapcsolatban áll az új berlini repülőtérrel, amely idővel kihívást jelenthet Frankfurt számára.

Az Air Berlin egyelőre az Emirates beszállítójaként képzeli el az együttműködést az arab légitársasággal, amely Dubajból a világ számos pontjára repül. Így kölcsönösen jól járnak: a német főváros felé az Air Berlin közvetíti majd az utasokat a közel-keleti országból, míg a pénzügyi válság ellenére is utazási lázban élő német turisták éppen annak érintésével az Emirates gépein juthatnak el távoli célpontjaikba.

Az Air Berlin élén álló Joachim Hunold nem is titkolja, hogy így próbálja elcsábítani az utasokat Frankfurtból Berlinbe, hogy aztán saját légitársasága gépein továbbítsa őket a dubaji átszállóhely felé.

A megállapodás jelentősége abban rejlik, hogy az Emirates nem rendelkezik leszállási engedéllyel a német fővárosban, mert a Lufthansának eddig sikerült megakadályoznia, hogy az arab légitársaság ötnél több német városba tartson fel járatokat.

Most ezt az Air Berlin segítségével sikerült megkerülni, ami - jól értesült források szerint - riadalmat keltett a Lufthansa központjában. A Lufthansának ugyanis nem sikerült elérnie, hogy a német fővárosból tengeren túlra is közvetlen járatot indítson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×