eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Bundabotrány - labdarúgók tettek beismerő vallomást

Németországban tovább burjánzik a nemzetközi fogadási botrány. Lapértesülések szerint három, regionális ligában játszó labdarúgó beismerte, hogy komoly összeget kaptak azért, mert céltudatosan vereségre játszottak.

A Spiegel hírmagazin közölte, hogy a regionális ligában játszó északnémet városka, Verl sporklubjának három labdarúgója már bevallotta aktív részességét a fogadási botrány előzményeiben, ugyanis összesen 20 ezer eurót fogadtak el egy tétmérkőzés szándékos elvesztéséért.

A sportklub vezetője azonban tagadta a lap állításait, de annyit elismert, hogy a három futballistát felfüggesztették állásából. A Spiegel hírét az államügyészség sem volt hajlandó megerősíteni.

A lap szerint egy osztállyal alacsonyabb szinten is akadnak gyanús mérkőzések, így a keletnémet Meuselwitz városka csapata a jenai Carl Zeiss elleni két gólos győzelmével kapcsolatban is felmerült, hogy manipulált eredmény született. A Jenának ugyanis mindegy volt, mi lesz az eredmény, az ellenfél viszont sikerével kiharcolta a feljutást.

A bűnszövetkezet viszont a fogadással 30 ezer eurót zsebelt be. A müncheni Süddeutsche Zeitung című lap úgy tudja, hogy idén áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi bajnoki mérkőzést, amelyek érintettek a nemzetközi megvesztegetési botrányban.

A Bildzeitung már hétfői számában arról írt, hogy magyar vonatkozásban az Újpest mérkőzéseit vizsgálják. A botrány azt követően robbant ki, hogy múlt pénteken a bochumi államügyészség megerősítette a labdarúgás terén történt nemzetközi fogadási csalásokra vonatkozó híreket és közölte, hogy ebben 9 ország, köztük Magyarország is érintett. Időközben a német állami lottóügynökség cáfolta, hogy köze lenne a manipulált fogadásokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×