eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook/EA - Electronic Arts

Aggódhatnak a számítógépes játékok szerelmesei

Az összes játék eltűnt egy időre az EA App játékkönyvtárából. A hibát már elhárították, de rossz hír a gamerek számára, hogy a Steam nevű játékplatform nem teszi lehetővé a játékkollekciók másik felhasználóra való átruházását.

A napokban hatalmas sokk érte a számítógépes és digitális játékok szerelmeseit, ugyanis technikai probléma miatt eltűnt a valaha megvásárolt összes játék a felhasználói fiókokból az Electronic Arts EA App játékáruházában – írja az Origo a dexerto.com közlése alapján.

A cég azóta orvosolta a hibát, a gamerek többségét azonban nem sikerült megnyugtatni azzal kapcsolatban, hogy nem lesznek hasonló malőrök a közeljövőben. A vállalat azt tanácsolja azoknak, akik nem látják a szoftverben a játékkönyvtárukat, hogy indítsák újra az EA Appot, ha pedig nem járnak sikerrel, akkor

jelentkezzenek ki és lépjenek be újra, akkor elvileg ismét elérhetővé válnak a játékok.

A Steam ügyfélszolgálata közben felhasználói kérdésre válaszolva közölte: „haláluk esetén a gamerek felhasználói fiókjai gyakorlatilag elvesznek”. Ráadásul a piacvezető digitális számítógépes játékbolt szerződési feltételei alapján az ügyfelek nem ruházhatják át másra a fiókjukat, illetve hagyatéki eljárás során sem lehet megörökölni Steam-fiókot.

Emiatt a „fiókok tulajdonosainak halála” esetén az örökösök legfeljebb informális úton, a Steam szerződési feltételeit megsértve léphetnek be a felhasználói fiókokba. Jogilag a meghaltak fiókjai megsemmisülnek, bár a Steam nem törli azokat, a vonatkozó törvény szerint senkinek sincs jogosultsága a belépésre.

A digitális játékboltokban megvett játékok egyébként nem kerülnek klasszikus módon a felhasználók tulajdonába, a vételár kifizetésével csak licencelik azokat. Ez hosszabb távon súlyos következményekkel járhat, egyrészt a jelenlegi boltok megszűnése esetén a vevők elveszítik a bennük licencelt termékekhez való hozzáférésüket, másrészt pedig a helyzet jogi és műszaki akadályokat gördít a játékok utókornak való megőrzése elé.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×