eur:
395.78
usd:
368.73
bux:
69879.31
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Facebook/EA - Electronic Arts

Aggódhatnak a számítógépes játékok szerelmesei

Az összes játék eltűnt egy időre az EA App játékkönyvtárából. A hibát már elhárították, de rossz hír a gamerek számára, hogy a Steam nevű játékplatform nem teszi lehetővé a játékkollekciók másik felhasználóra való átruházását.

A napokban hatalmas sokk érte a számítógépes és digitális játékok szerelmeseit, ugyanis technikai probléma miatt eltűnt a valaha megvásárolt összes játék a felhasználói fiókokból az Electronic Arts EA App játékáruházában – írja az Origo a dexerto.com közlése alapján.

A cég azóta orvosolta a hibát, a gamerek többségét azonban nem sikerült megnyugtatni azzal kapcsolatban, hogy nem lesznek hasonló malőrök a közeljövőben. A vállalat azt tanácsolja azoknak, akik nem látják a szoftverben a játékkönyvtárukat, hogy indítsák újra az EA Appot, ha pedig nem járnak sikerrel, akkor

jelentkezzenek ki és lépjenek be újra, akkor elvileg ismét elérhetővé válnak a játékok.

A Steam ügyfélszolgálata közben felhasználói kérdésre válaszolva közölte: „haláluk esetén a gamerek felhasználói fiókjai gyakorlatilag elvesznek”. Ráadásul a piacvezető digitális számítógépes játékbolt szerződési feltételei alapján az ügyfelek nem ruházhatják át másra a fiókjukat, illetve hagyatéki eljárás során sem lehet megörökölni Steam-fiókot.

Emiatt a „fiókok tulajdonosainak halála” esetén az örökösök legfeljebb informális úton, a Steam szerződési feltételeit megsértve léphetnek be a felhasználói fiókokba. Jogilag a meghaltak fiókjai megsemmisülnek, bár a Steam nem törli azokat, a vonatkozó törvény szerint senkinek sincs jogosultsága a belépésre.

A digitális játékboltokban megvett játékok egyébként nem kerülnek klasszikus módon a felhasználók tulajdonába, a vételár kifizetésével csak licencelik azokat. Ez hosszabb távon súlyos következményekkel járhat, egyrészt a jelenlegi boltok megszűnése esetén a vevők elveszítik a bennük licencelt termékekhez való hozzáférésüket, másrészt pedig a helyzet jogi és műszaki akadályokat gördít a játékok utókornak való megőrzése elé.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×