eur:
398.28
usd:
372.11
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Unsplash

Elkezdődött az első emberszabású robot tömeggyártása - videó

Hamarosan már bármelyik háztartásban ott lehet a robot, ami könnyedén megbirkózik olyan feladatokkal, mint az üvegnyitás, a diótörés, nehéz tárgyak cipelése, vagy éppen a forrasztás.

A Unitree Robotics május végén bemutatta az Unitree G1 humanoid robotot. A modell egy olyan speciális robot, amelynek külseje nagy mértékben hasonlít az emberéhez, valamint képes a különböző emberi gesztusokat és mozdulatokat megvalósítani - írja az Origo.

A robotokat elsősorban különböző feladatok automatizálására használják, ugyanakkor emberek számára tervezett környezetben végzett monoton, sőt, akár veszélyes feladatok elvégzésére is alkalmasak.

Az ipari termelés átalakulásával foglalkozó előrejelzések szerint várhatóan a mezőgazdaságban, építőiparban és más területeken is humanoid robotokkal fogják növelni a termelékenységet.

Egy ipari termelésre szánt robotnak számos képességgel és technológiai jellemzővel kell rendelkeznie ahhoz, hogy hatékonyan és biztonságosan tudjon működni.

A Unitree G1 robot 127 centiméter magas és körülbelül 35 kilogrammot nyom. Járási sebessége körülbelül 2 m/s. Olyan mozgékony ízületekkel rendelkezik, ami meghaladja a hétköznapi emberek képességeit, így az alap mozdulatokon (például felállás, ülés, tánc) kívül képes olyan komplex dolgokra is, mint a hátraszaltó.

Ami a vizuális szenzorokat illeti, a G1 Intel RealSense D435-tel és LIVOX-MID360 3D lidarral van felszerelve, amely 360 fokos érzékelést tesz lehetővé. Ezek a szenzorok erős hardveralapot biztosítanak, amely lehetővé teszi a G1 számára, hogy pontosabban legyen képes feltérképezni a környezetét. A G1 tápegység modul két órányi akkumulátoridőt és gyors szétszerelést támogat - írja a lap. A modell a gyártó Dex3-1 háromujjú okoskezével is kompatibilis, így akár precíz műveletek elvégzésére is alkalmassá válik.

Hozzáteszik,

nem valószínű, hogy a robot egyhamar tömegcikké válik, ugyanis a jelenlegi ára átszámítva körülbelül nettő 8 millió forint.

Az Unitree G1 első példányai várhatóan 2024 utolsó negyedévében érkeznek meg Közép- és Kelet-Európába.

Az INFUZE Robotics által a YouTube-ra feltöltött bemutató videón jól látható, mi mindenre képes a mozgékony kis emberszabású robot:

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×