eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida

Ezek az okostelefonok tartják legjobban az értéküket – itt a teljes lista

Itt is megvan az Apple–Samsung párharc.

Az ár-összehasonlító SellCell jelentést készített az utóbbi hónapok legfelkapottabb mobiljainak értékcsökkenéséről – írja a hvg.hu.

Egy okostelefon egyik kulcsfontosságú mutatója az, hogy később, amikor tulajdonosa újra cserélné, arányosan mennyiért tud túladni rajta. A kutatás szerint az elmúlt év értéküket legjobban tartó telefonjai az iPhone 15-ök voltak: az első 12 hely mindegyikére valamilyen iPhone 15 modell került. A kínálat legjobb modellje a 256 GB-os iPhone 15 Pro Max volt, amely mindössze 18,2 százalékkal értéktelenedett el a megjelenése utáni első három hónapban. Ez az eredmény egyúttal azt is jelentette, hogy 11 százalékkal kevésbé amortizálódott, mint egy évvel korábban az iPhone 14-es megfelelője.

A 256 GB-os Samsung Galaxy S23 Plus is bekerült az értékét legjobban megőrző 15 telefon közé, kiváló 35,3 százalékos értékcsökkenéssel, megelőzve az 1 TB-os iPhone 15 Prót. De összességében a Samsung S23 sorozata még mindig alulteljesít az iPhone 15 sorozattal szemben.

A Samsung egy negatív rekordot is elkönyvelhetett: az értékéből leggyorsabban vesztő modell a Galaxy S23 FE volt, amely három hónappal a megjelenés után 68,4 százalékos értékcsökkenést mutatott. A Google Pixel 8 értéke 61,2 százalékkal zuhant az első három hónapban, és ami még rosszabb hír a Google számára: felülmúlta a Pixel 7a-t, amely 52,5 százalékot veszített értékéből egy hasonló időszak alatt. A OnePlus 11 is jobban teljesített, mint a Pixel 8, az első három hónapban, de még így is jelentős, 48,5 százalékos értékvesztést ért el.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×