eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Vigyázat, már egy villanykörte is veszélyes lehet – az adatainkra

Egy okosfényforrást teszteltek, és súlyos hibákat találtak.

Nem túl felvillanyozó megállapításra jutottak brit és olasz kutatók, amikor a TP-Link egyik okos fényforrását vizsgálták: kiderült, hogy több súlyos sérülékenység is van a LED-ben és a kapcsolódó mobilalkalmazásban is – írja a hvg.hu.

Az az egyik legnépszerűbb okos fényforrás több webáruházban is, a kapcsolódó mobilappot pedig már 10 millió alkalommal töltötték le a Play Áruházból, ezért különösen aggasztó, hogy hackerek el tudják lopni az áldozat wifi-jelszavát. A LED számos magyar webshopban is beszerezhető.

A népszerű okosizzó több súlyos sérülékenységet is tartalmaz, melyekkel a támadók az eszközök jelszavait is lekérhetik, továbbá manipulálhatják is a fényforrásokat. Ráadásul a wifi-jelszó és név megszerzése mellett minden, a hálózaton lévő eszközhöz is hozzáférhet.

A gyártót a kutatók értesítették a problémákról, és a TP-Link pedig elismerte, hogy valóban létező sérülékenységekről van szó – a megoldás pedig az alkalmazás frissítésével, valamint a ledeket érintő firmware-frissítéssel lesz megoldva.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×