eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Wikipédia/Marek Szczepanek

Már 20 éves a matuzsálem világsztár magyar fekete gólya

Nem tudni fekete gólyáról a világon, aki ennyi idős lenne.

A Sokszínű Vidék a Hortobágyi Nemzeti Parkra hivatkozva azt írja, hogy augusztus 4-én távcső elé került egy gyűrűvel megjelölt fekete gólya. A madár türelmesen megvárta, míg gyűrűjéről leolvashatóvá vált a szám, az 5082-esből pedig kiderült, a Szajolnál megpillantott madár bizony a minden korábbi regisztráltat megdöntő magyar fekete gólya!

A Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzetben egyébként a fészkelő- és táplálkozóhelyek védelme eredményeként megfelelő életfeltételek várják a madarakat.

A fekete gólyát 2003-ban Hercegszántón gyűrűzték.

Viszontagságos éve lehet, ismeretlen okból idén a jobb lábán két ujját is elveszítette, gyűrűjéből is egy pici darabka letört már.

A madár természetvédelmi értéke 500 ezer forint, jelenleg fennáll a veszélye, hogy végleg eltűnik Magyarországról a fekete gólya.

2017-ben egyébként Kenderesen feltűnt egy 19 éves gólya, azóta viszont nem tudni róla semmit.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×